Ábalos afirma que els recursos als indults son "propaganda"

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana considera que Cs, Vox i el PP volen posar "pedres en el camí" en el procés de diàleg

Els líders independentistes catalans mostren una bandera amb el lema 'Llibertat per a Catalunya' a l'exida de la presó de Lledoners
Els líders independentistes catalans mostren una bandera amb el lema “Llibertat per a Catalunya” a l'eixida de la presó de Lledoners / Efe

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha afirmat aquest divendres que els recursos de Cs, Vox i el PP als indults són "propaganda per a donar-li consistència a la seua histèria", ja que considera que saben que no tenen de legitimació per a impugnar-ne la concessió.

Ábalos ha lamentat la "pràctica permanent de la dreta" de portar als tribunals les iniciatives que no aconsegueixen tirar avant políticament, i ha recordat que, en paral·lel, exdirigents del PP afronten en els tribunals la investigació sobre l'operació Kitchen.

El ministre socialista ha afirmat en una entrevista en la Cadena Ser a Catalunya que les causes en el Tribunal de Comptes contra antics alts càrrecs del govern català són "pedres en el camí" en el procés de diàleg amb la Generalitat de Catalunya.

"Sabíem que totes aquestes causes, que no deixen de ser pedres en aquest camí, estaven. Per tant, ens correspon anar desempedrant tot aquest camí, però fer-ho sempre des del reconeixement dels òrgans i les institucions, i dins de la legalitat", ha manifestat el dirigent.

En concret, ha afirmat que li crida l'atenció la "posició" de l'exconseller Andreu Mas-Colell (un dels investigats), encara que ha subratllat que no qüestionarà la funció d'òrgans com el Tribunal de Comptes i que tota solució ha de tindre cabuda en la llei.

Ha defensat que la decisió del govern espanyol d'indultar els nou condemnats per sedició i malversació pel 1-O facilita avanços en eixa direcció: "Es feia més mal tenint aquestes persones en la presó que fora de la presó, sincerament".

El també secretari d'organització del PSOE ha assegurat que era previsible que els presos reivindicaren la independència en eixir de la presó, i considera que el seu discurs ve de "no assumir de manera immediata la frustració que va provocar el 'procés'" i de la mateixa emoció de l'excarceració.

En aquest context, considera que el Govern de Catalunya ha defensat una "posició de centralitat política" enfront de la polarització en la qual creu que estan l'independentisme i el que ha titllat de ultranacionalisme espanyol.

També et pot interessar

stats