Ciutadans recorre contra els indults, mentre que el PP ho estudiarà divendres

El president del PP, Pablo Casado, ha explicat a Brussel·les que demà divendres està prevista una reunió del equip jurídic del partit per a analitzar l'argumentari que justifique aquest pas legal

Els presos del ‘procés' en l'eixida de la presó de Lledoners
Els presos del 'procés' a l'eixida de la presó de Lledoners / À Punt NTC

L'estrategia dels partits de l'oposició al govern espanyol passa per recórrer contra la decisió d'indultar els nou líders independentistes del procés. Ho han anunciat el PP, Ciutadans i Vox. La concreció ja és un altra cosa. Ciutadans ha donat ja el pas, mentre que el PP estudiarà demà l'argumentari que justifique el recurs.

El president del PP, Pablo Casado, ha explicat a la premsa que demà divendres està prevista una reunió del equip jurídic del partit per a analitzar l'argumentari que justifique el recurs als indults aprovats aquesta setmana als nou presos del procés. Casado, que aquest dijous ha visitat Brussel·les per a participar en la cimera del Partit Popular Europeu, ha deixat clar que es consideren afectats en aquest procés. De fet, ha emfatitzat que se sent afectat i que recorrerà en "l'àmbit personal" després de ser assenyalat com a possible objectiu d'atemptat per part dels Comitès de Defensa de la República (CDR).

El líder del PP ha tornat a acusar el president del govern, Pedro Sánchez, de mentir. També ha emfatitzat que els "espanyols ens sentim humiliats" per la reacció dels líders del procés en eixir de la presó, quan van anunciar que seguirien liderant el procés independentista.

Per la seua banda, Ciutadans ha presentat un recurs contenciós administratiu contra els indults, a títol individual d'Inés Arrimadas, José Maria Espejo i Carlos Carrizosa, membre del parlament de Catalunya en el moment dels fets l'1 d'octubre que provocaren l'empresonament dels líders independentistes. "Han d'estar a la presó mentre es tramita el recurs i després hi romandran si guanyem, o eixiran si el perdem", ha explicat Edmundo Bal a les portes del Tribunal Suprem.

La Conferència Episcopal, en contra de les actituds inamovibles

La Conferència Episcopal Espanyola (CEE) reconeix que hi ha diversitat d'opinions dins de l'Església espanyola sobre els indults als líders del procés i ha demanat a les parts involucrades en el conflicte català que abandonen les "actituds inamovibles". "Nosaltres estem, com els bisbes catalans, pel diàleg, per l'aplicació de la llei, perquè es respecte la justícia, la qual cosa suposa el respecte a la divisió de poders, perquè no hi haja actituds inamovibles i estem perquè es genere un clima d'amistat civil i de fraternitat que faça possible abordar un assumpte cada vegada més enquistat que ha anat creixent i es fet un problema en la societat catalana i el conjunt d'Espanya", ha dit en roda de premsa el secretari general de la CEE, Luis Argüello.

També et pot interessar

stats