Sánchez demana "comprensió i magnanimitat" a tota l'oposició per a recuperar la convivència a Catalunya

Els indults als presos del 'procés' monopolitzen una sessió de control bronca en què el PP demana la dimissió del president del govern i eleccions

Sánchez, aques dimecres, durnt la sessió de control
Sánchez, aquest dimecres durant la sessió de control / Rodrigo Jiménez

Els indults als nou presos del procés han monopolitzat la sessió de control al govern d'aquest dimecres. Una sessió intensa i bronca en què el govern ha defensat la mesura de gràcia com un pas en el camí de la normalització de Catalunya. El president del govern, Pedro Sánchez, ha demanat "comprensió i magnanimitat" a tota l'oposició per a recuperar la convivència a Catalunya. "Construïm concòrdia. Tant Catalunya com Espanya es mereixen un nou temps", ha dit el president a Gabriel Rufián, d'ERC. Enmig de l'encreument de crítiques, el president del PP, Pablo Casado, ha demanat la dimissió de Sánchez i la convocatòria d'eleccions.

La sessió ha estat plena de referències a l'hemeroteca, per part del PP i Vox, sobre declaracions anteriors del govern. Durant la sessió, Casado ha acusat Sánchez d'incomplir les seues promeses i ha assenyalat que hui én un "dia infaust" per a Espanya. També ha assegurat que el cap de l'executiu "s'ha col·locat en el costat equivocat de la història, que no l'absoldrà" i després l'ha acusat de trair el seu jurament de defensar la unitat i la igualtat entre espanyols "per a mantindre's en el poder". Sánchez ha respost a les dures paraules en una intervenció igualment contundent, en què ha replicat que "el verdader Pablo Casado" ix quan "se sent aïllat", "l'irrespectuós, el dels insults" i l'ha acusat no ja d'insultar-lo a ell, sinó "a tots", els bisbes, els empresaris o els sindicats quan no han opinat igual que ell. També l'ha acusat de no conéixer la llei, una crítica repetida per ERC.

Sánchez, en resposta a la pregunta de Gabriel Rufián, d'ERC, sobre quin és el pas següent, ha defensat que no es pot "continuar fracturant la societat catalana" i que la seua aposta és per una unió "basada en la llei" i pensant a estretir afectes.

Al llarg de la sessió, la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha assegurat que si el PP "deixara de fer política amb els budells i tornaren a les neurones, eixirien de Colón i del discurs de la ultradreta". També ha tornat a lamentar que no tinguen cap solució per a Catalunya. I en resposta a Vox, que ha acusat el govern de "trair la nació", Calvo ha lamentat el discus "antic i perillós".

També et pot interessar

stats