À Punt cancel·la el debat a l'alcaldia d’Alacant davant la negativa del PP i Vox, i la no confirmació del PSPV

La cita estava prevista per al pròxim dimarts dia 16 de maig

Mathies Muñoz, Marta Ventura, Vistòria Maso i Àlex SanJaime, presentadors Eleccions À Punt
Mathies Muñoz, Marta Ventura, Victòria Maso i Àlex SanJaime, presentadors Eleccions À Punt / © Miguel Lorenzo

À Punt ha comunicat aquest divendres a la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana la cancel·lació del debat electoral a l’alcaldia de la ciutat d’Alacant previst per al pròxim dimarts 16 de maig. La invitació al debat es va remetre el dia 21 de març, però la resposta del candidat del PP s’ha produït aquest divendres a les 11:05 hores declinant la invitació i sense cap argumentació del seu equip de campanya. La candidatura de Vox ja havia manifestat temps enrere per escrit la seua no assistència. A més, el PSPV va enviar un document el 4 de maig indicant que discrepaven "que el debat se celebrara fora d’Alacant", i per eixa raó no confirmaven l’assistència, postura que han mantingut fins a la data de hui.

La direcció general de la SAMC entén que aquestes absències desvirtuen la finalitat d’un debat electoral, que és la confrontació dels diferents projectes que concorren a les eleccions. Sense la presència d’aquestes veus invitades, À Punt no pot assegurar la pluralitat política i la neutralitat que s’exigeix a un mitjà de comunicació de titularitat pública.

Per a les eleccions del 2019, la radiotelevisió pública valenciana no disposava d’estudis i controls de realització operatius al Centre de Producció de Burjassot, per la qual cosa el Consell Rector va autoritzar l’externalització de recursos i l’habilitació d’unitats mòbils per a la celebració de tots els debats, inclòs el d’Alacant que va tindre lloc a la Ciutat de la Llum. En canvi, per a les pròximes eleccions del 28-M, i amb el Centre de Producció de Programes de Burjassot ja amb la dotació tecnològica necessària, el pla de cobertura aprovat pel Consell Rector i negociat amb els sindicats proposa l’elaboració dels debats amb recursos propis i un gran desplegament tècnic i humà.

Amb aquesta finalitat, a més del debat del dia 25 de maig dels candidats a presidir la Generalitat, la cadena pública havia previst tres debats municipals, els de Castelló, València i Alacant, i 17 entrevistes a candidats i candidates en ràdio, televisió, web, a més dels preceptius blocs publicitaris electorals.

També et pot interessar

stats