Més de 480.000 vots de les generals ja van cap a les urnes

La quinta part de l’electorat que havia demanat votar per correu, ja ha depositat la papereta a les oficines del servei postal

El vot per correu per a les eleccions generals es pot demanar fins el 13 de juliol
Aquest dijous és l'últim dia per a sol·licitar el vot per correu en les oficines postals / À Punt NTC

Vora mig milió d'electors residents a Espanya ja han manifestat, amb la papereta que han escollit, el seu vot. Es tracta del 20% dels 2,4 milions de persones que han sol·licitat aquest procediment de cara a les eleccions del 23 de juliol, segons les dades facilitades per CCOO.

Encara que queden huit dies perquè finalitze el termini per a poder emetre el vot per correu a les oficines postals de tot Espanya, ara per ara 480.000 electors ja han exercit el dret de sufragi.

Correus difondrà les xifres oficials de vots emesos el 21 de juliol, un dia després d'acabar el termini per a poder votar, però fonts sindicals han avançat que quasi una quarta part dels sol·licitants d’aquesta modalitat de sufragi ja l’han emesa. Cal recordar que el 3 de juliol es va obrir la data per a acudir a les oficines a depositar el vot.

Rècord històric

Les mateixes fonts incideixen a dir que el vot per correu marcarà un rècord aquestes eleccions, atés que superarà la marca de l'1,4 milions que es van emetre en les generals de 2016, i superarà amb escreix el quasi milió de vot postal que hi va haver en els comicis del 2019.

El termini per a sol·licitar el vot per correu acaba demà dijous. Des de la direcció de Correus apunten que, malgrat l'"alta afluència" de persones que volen sol·licitar-lo, l'atenció a les oficines es fa amb "absoluta normalitat", el que permetrà complir els terminis "legalment establits". La sol·licitud pot fer-se de manera telemàtica en el web de Correus o presencialment, però sempre amb una identificació acreditativa.

Des del dia 3 fins al pròxim dia 16, els censos electorals tenen de termini per a enviar a Correus la documentació electoral per a entregar-la als usuaris. Així mateix, el sobre amb les paperetes es podrà lliurar a les oficines postals fins al dia 20, el dijous abans dels comicis. 

També et pot interessar

stats