Així queda el ventall de paperetes que podrà triar l’electorat valencià el 23J

Tindrà a l’abast 28 llistes diferents per al Congrés i 24 per al Senat. La circumscripció que més propostes diferents presenta és la de València

Paperetes electorals (arxiu)
L’Oficina del Cens Electoral enviarà, des d'aquest dimecres, les paperetes oficials del 23J / À Punt NTC

L’electorat valencià tindrà 28 opcions per a elegir els seus representants al Congrés el 23 de juliol. En el cas del Senat, es replega el ventall i, en les pròximes generals, podrà triar entre 24 candidatures, les definitives que han publicat aquest dimarts les juntes electorals de zona a través del Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

On més diversitat política hi haurà serà a la circumscripció de València. Hi concorren onze formacions, que van des dels partits amb més representació, fins a uns altres alternatius, com ara Caminant Junts, Retallades Zero o Estat valencià del Benestar, entre d’altres. Al Senat es redueix l’oferta de candidatures i l’electoral sols podrà escollir entre una desena de llistes.

Document
Candidatures junta electoral de València
Consulta'l

A Alacant, hi ha nou opcions a l’hora de triar els representants en la cambra baixa i set per a l’alta, mentre que en la circumscripció de Castelló hi ha huit candidatures al Congrés i set al Senat.

Document
Candidatures junta electoral d'Alacant
Consulta'l
Document
Candidatures junta electoral de Castelló
Consulta'l

El BOE ha publicat les candidatures definitives de totes les circumscripcions, més de 1.200, proclamades per les juntes electorals de zona. Encara que aquest dimecres s’obrirà el termini per a possibles impugnacions, no és habitual que les formacions polítiques presenten recursos contra la proclamació de candidatures, una opció a la qual poden recórrer fins dijous. 

D’altra banda, dimecres comença el termini perquè l’Oficina del Cens Electoral envie les paperetes oficials dels 23J en aquelles províncies on la proclamació dels candidats no s'ha impugnat. 

Castelló, la tercera província amb menys candidatures

Castelló és la província amb menys candidatures al Congrés després d’Albacete i Cantàbria, amb només huit llistes. De fet, la falta d’avals ha deixat fora diversos partits, com és el cas del Partit Comunista dels Treballadors d’Espanya (PCTE) a la província de Castelló o el cas de la candidatura Per un Món Més Just a Alacant (PUM+J). 

També et pot interessar

stats