Més de 12.000 places sanitàries i mobilització de cases buides, entre els objectius del Consell

Del seminari de govern han eixit altres propostes com els bons de viatge i un pla d'infraestructures de serveis socials.

El Consell en el seminari de govern
El Consell en el seminari de govern / Europa Press

La gestió de la pandèmia del coronavirus ha marcat el to, la durada i les propostes del seminari de govern que el Consell ha celebrat a la comarca de la Vall de Cofrents-Aiora. Sense triomfalismes, l'executiu ha felicitat els professionals sanitaris i la ciutadania per la resposta que han donat a la segona onada de contagis.

La trobada ha servit per a establir el full de ruta, i un dels objectius més destacats que s'ha marcat el govern valencià per als pròxims mesos és la convocatòria de més de 12.000 places per a sanitaris, corresponent a les ofertes públiques d'ocupació de 2017, 2018 i 2019. La Conselleria de Sanitat Universal invertirà sis milions d'euros en infraestructures; pel que fa a la d'Igualtat i Polítiques Inclusives, posarà en marxa un pla per a "donar resposta al dèficit estructural" en instal·lacions de serveis socials i instaurarà el programa CuideM, dirigit a les persones majors. També elles seran les destinatàries del bo de viatge de la Comunitat Valenciana, anunciat pel president de la Generalitat: una bonificació del 70% perquè s'allotgen i consumisquen serveis turístics.

D'altra banda, la Conselleria d'Habitatge té l'objectiu de duplicar el parc públic en deu anys. Planeja mobilitzar "el màxim nombre possible de vivendes buides de llarga durada en mans de grans propietaris" a través de la Llei de Funció Social de l'Habitatge i també cedir el dret de tanteig i retracte als municipis.

Inversió per a empreses i digitalització de la justícia

La Conselleria d'Hisenda es proposa establir tres instruments financers per a empreses, dotats amb 300 milions d'euros: el Fons Valencià de Competitivitat Empresarial, el Fons Valencià de Reestructuració per a les que tinguen excés de deute i estiguen en fase de reestructuració; i el Fons Valencià de Resiliència, dirigit a les empreses estratègiques que necessiten ajudes per a mantindre l'activitat.

La digitalització, per a celebrar juís telemàtics, i el reforç de personal seran les prioritats de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, que també preveu obrir tres jutjats Covid i sol·licitar al govern central dotze unitats més. El departament també vol posar en marxa la Unitat Valenciana d'Emergències.

Cultura segura i investigació d'excel·lència

La Conselleria d'Educació i Cultura organitzarà les jornades La cultura és segura, per a analitzar la situació del sector després de la pandèmia, i treballarà amb el sector educatiu en paràmetres d'eficiència energètica, sostenibilitat dels centres i innovació pedagògica.

Pel que fa al departament d'Innovació, es marca com a objectiu establir les bases d'una institució per a la incorporació d'investigadors i investigadores d'excel·lència i crear un Observatori de la Bretxa Digital. El de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, apostarà per l'ampliació de la xarxa d'aparcabicis en estacions de Metrovalència i el TRAM d'Alacant, i per aprovar els estatus de l'Agència Valenciana de Protecció del Territori.

La Conselleria d'Economia Sostenible se centra en el comerç i l'artesania, amb el pla estratègic 2021-2025, i crearà un Observatori de Simbiosi Industrial. Els objectius d'Agricultura se centren en la inversió en economia circular en el marc del cicle integral de l'aigua, amb actuacions en depuradores, i la creació de la comissió tècnica de desenvolupament de la llei d'estructures agràries.

Per últim, la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica crearà un projecte pilot d'avaluació i rendició de comptes de l'acció de govern i iniciarà el procés participatiu del V Pla Director de la Cooperació Valenciana.

També et pot interessar

stats