La Xina i Taiwan ensenyen les dents amb maniobres militars

L’illa emprén maniobres amb foc real en la sisena jornada d'assajos militars de Pequín

Soldats taiwanesos carreguen artilleria en les maniobres
Soldats taiwanesos carreguen artilleria en les maniobres / Ritchie B. Tongo (Efe)

Continuen les maniobres militars a Taiwan. Tant l’exèrcit taiwanés com el xinés continuen amb les operacions estratègiques per un possible enfrontament.

La Xina ha confirmat en una xarxa social permesa al país que allargarà, per sisé dia consecutiu, les maniobres voltant de Taiwan i que va emprendre en represàlia per la visita a l'illa de la presidenta del congrés nord-americà, Nancy Pelosi.

La Xina ha confirmat la seua intenció en Weibo, una xarxa social semblant a Twitter, de continuar amb les maniobres. L'Exèrcit Popular d'Alliberament va indicar que "continuarà organitzant maniobres conjuntes per mar i aire orientades al combat", que se centren aquest dimarts en "contenció i operacions de seguretat conjuntes".

Les maniobres que Pequín va iniciar dijous passat, amb foc real i llançament de míssils de llarg abast, Taiwan les ha qualificades d’"irresponsables", que va organitzar un simulacre de defensa de l'illa per un possible atac xinés, també utilitzant munició autèntica.

L'exèrcit de Taiwan, per la seua banda, ha començat maniobres militars amb foc real per a simular la defensa de l'illa en cas d'una possible invasió. Taiwan reacciona així al simulacre de la Xina en sis àrees marítimes al voltant del territori.

Les proves anuals d'artilleria pesant de Taiwan es duen a terme en el camp d'entrenament de Fenggang (sud), segons l'agència de notícies CNA. L'àrea d'entrenament, que abasta un quilòmetre de costa a Fenggang, simula un combat defensiu amb el qual les forces taiwaneses buscarien bloquejar un avanç enemic a la mar.

També et pot interessar

stats