La Xina comença maniobres militars amb foc real que bloquegen Taiwan

Els simulacres han afectat 18 rutes aèries internacionals de l'illa i més de 900 vols s'han vist obligats a modificar la ruta

Un home segueix per una pantalla a Pequín les operacions militars prop de Taiwan per part de l'Exèrcit Popular d'Alliberament de la Xina
Un home segueix per una pantalla a Pequín les operacions militars xineses prop de Taiwan / Thomas Peter (Reuters)

L'exèrcit xinés ha començat aquest dijous "importants" maniobres militars amb foc real al voltant de Taiwan. Uns exercicis que es prolongaran fins al diumenge i que equivalen a un "bloqueig marítim i aeri" de Taiwan, segons el Ministeri de Defensa taiwanés.

Les maniobres, que arranquen un dia després de la controvertida visita a Taipei de la presidenta Cambra de Representants dels EUA, Nancy Pelosi, inclouen el tancament de l'espai marítim i aeri en sis zones al voltant de l'illa, una d'elles a uns 20 quilòmetres de la costa de Kaohsiung, la principal ciutat del sud de Taiwan.

Aquest dimecres, Taiwan va registrar l'entrada de 27 avions militars xinesos en l'autodefinida com a zona d'identificació de defensa aèria. El seu exèrcit va activar una patrulla aèria de combat, va emetre advertiments per ràdio i va desplegar sistemes de defensa per míssils per a monitorar els aparells xinesos.

A més, la cartera de Defensa de Taiwan ha informat que forces taiwaneses van haver de disparar bengales en dues ocasions per a espantar anit un dron militar xinés que sobrevolava els voltants de les illes Kinmen.

En les últimes dècades, aquestes illes han sigut objectiu de bombardejos per part de la Xina quan les tensions entre Taipei i Pequín van arribar a les cotes més altes.

Segons mitjans taiwanesos, els simulacres xinesos han afectat 18 rutes aèries internacionals de l'illa i més de 900 vols s'han vist obligats a modificar la seua ruta.

La cartera de Transport taiwanesa ha declarat que els vaixells que arriben a o isquen de Taiwan hauran de "sortejar" les zones de pràctiques i ha advertit que, malgrat que els trajectes "només prendran unes hores més", l'"impacte acumulat" es notarà en el futur si els exercicis militars xinesos "es prolonguen" en el temps.

La Xina, que va qualificar la visita de Pelosi com a "farsa" i "traïció deplorable", reclama la sobirania de l'illa i considera Taiwan una província rebel des que els nacionalistes del Kuomintang es van replegar allí en 1949, després de perdre la guerra civil contra els comunistes.

També et pot interessar

stats