La Xina estudia castigar els pares pel mal comportament dels fills

Una llei insta pares i mares a organitzar l’agenda familiar perquè els xiquets descansen, juguen i facen exercici

Un grup de xiquets juga a la Xina
Un grup de xiquets juga a la Xina / Agències

La Xina estudia aprovar una legislació per a castigar pares i mares si els fills fan mostra d'un “mal comportament” o cometen algun tipus de delicte. En l'esborrany de la llei de promoció de l'educació familiar, els tutors podrien ser amonestats i, en el cas que els fills tinguen un comportament delictiu, se’ls podria ordenar que participaren en programes d'orientació familiar. 

"Hi ha moltes raons per les quals els adolescents es porten malament, i la falta o una educació familiar inadequada és la causa principal", ha dit Zang Tiewei, portaveu de la comissió d'assumptes legislatius del Congrés Nacional del Poble (APN).

L'esborrany de la llei també insta pares i mares a organitzar l’agenda familiar perquè els fills descansen, juguen i facen exercici.

D’altra banda, la norma aborda també l'addicció dels joves als jocs en línia, considerats una forma "d’opi espiritual". En els últims mesos, el Ministeri d'Educació ha limitat les hores de joc per als menors, pel que només se'ls permet jugar en línia una hora els divendres, dissabtes i diumenges.

Al mateix temps, la Xina insta els joves xinesos a ser menys "femenins" i més "varonils". En la seua "Proposta per a previndre la feminització dels homes adolescents” emesa al desembre, el Ministeri d'Educació va instar les escoles a promoure esports com el futbol. 

També et pot interessar

stats