El cap de Wagner anuncia la presa de la ciutat ucraïnesa de Bakhmut, però Kíiv ho nega

Si es confirma, seria la conquesta més important de Rússia des de la caiguda de Mariúpol ara fa un any

Prigozhim anuncia control total de Bakhmut
Prigozhin anuncia control total de Bakhmut / Reuters

El cap del Grup Wagner, Ievgueni Prigojin, ha anunciat aquest dissabte la captura total de Bakhmut, una ciutat amb poc interés estratègic però que s'ha convertit en un símbol perquè és la batalla més llarga i més cruenta des de l'inici de la invasió d'Ucraïna fa 15 mesos. 

"Hui al migdia hem pres l'últim reducte de la ciutat de Bakhmut, el barri Samoliot (Avió)", ha afirmat amb una bandera russa a les mans, en la qual està escrita la data de hui, 20 de maig, en un vídeo que ha publicat en el seu compte de Telegram. En la reivindicació l'acompanyaven un grup de mercenaris del grup Wagner que han combatut a la ciutat ucraïnesa durant els últims 224 dies.

En el discurs, el cap de Wagner ha donat les gràcies a Putin i ha tingut paraules molt dures per al ministre de Defensa rus i el cap de les forces armades, als quals ha acusat de buròcrates per dificultar l'operació, que va començar el 8 d'octubre del 2022. També els ha fet responsables de l'elevat nombre de morts, que s'hauria multiplicat per cinc per allargar innecessàriament el conflicte.

No obstant això, fonts del govern ucraïnés neguen que la ciutat haja caigut, encara que reconeixen que la situació és extremadament complicada i asseguren que els combats hi continuen. De fet, al vídeo que ha compartit Prigojin se senten explosions de fons.

Si es confirma la presa de Bakhmut, seria la conquesta més important de Rússia des de la caiguda de Mariúpol ara fa un any.

També et pot interessar

stats