Volodímir Zelenski, persona de l’any per a la revista 'Time'

 El president ucraïnés assegura que el seu èxit "com a líder en temps de guerra s'ha basat en el fet que el coratge és contagiós

Volodímir Zelenski en la seua visita a Kherson, Ucraïna
Volodímir Zelenski, en la visita a Kherson, a Ucraïna / Reuters

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha sigut elegit per la revista Time com la persona de l'any i assegura que el seu èxit "com a líder en temps de guerra s'ha basat en el fet que el coratge és contagiós". La revista remarca que no hi havia molt en la biografia del mandatari que anticipara la seua voluntat de posar-se dret i lluitar contra la invasió russa.

Zelenski va arribar a la presidència el 2019 procedent del món de les arts, de fer pel·lícules de comèdia i de la producció de cine, i aquesta experiència, lluny de jugar en la seua contra, va ser determinant per a esdevenir un líder. "Zelenski era adaptable, entrenat per a no perdre els nervis sota pressió. Sabia com llegir una multitud i reaccionar davant dels seus estats d'ànim i expectatives. Ara el seu públic serà el món", diu la publicació.

La revista destaca com el president ucraïnés va prendre la iniciativa de donar als seus generals la llibertat de dirigir el front de batalla. Zelenski tenia una altra missió a què enfocar-se "en la dimensió de la guerra en què podria ser més efectiu: persuadir el món que Ucraïna havia de guanyar a qualsevol preu".

La valentia de la població d’Ucraïna ha commogut el món i va motivar una onada de respostes a la invasió: empreses, que van tallar lligams amb Rússia; la resposta de governs com l'alemany, del qual diu que va trencar "set dècades de pacifisme autoimposat", o persones que es van involucrar a títol individual. "La resposta, per descomptat, resideix en l'exemple dels mateixos ucraïnesos. Si les opcions que va articular el seu president van donar claredat moral (...), van ser les persones qui li van donar significat, actuant", conclou l’article de la revista Time.

En el passat, la revista ha elegit com a persones de l'any l'empresari Elon Musk; el president estatunidenc, Joe Biden, i la vicepresidenta Kamala Harris, i la jove activista del medi ambient Greta Thunberg, entre altres.

També et pot interessar

stats