Joe Biden i Kamala Harris, persones de l'any per a la revista 'Time'

La capçalera destaca la posició conciliadora de la nova parella presidencial dels EUA després de la polarització de l'era Trump

La portada de la revista Time amb Biden i Harris com a "Persona de l'Any" 2020
La portada de la revista Time amb Biden i Harris com a "Persona de l'Any" 2020 / Reuters

La revista Time ha escollit el president electe dels Estats Units, Joe Biden, i la vicepresidenta, Kamala Harris, com a "Persona de l'Any". És la primera distinció doble, a un equip presidèncial, en la història de la capçalera.

El cap d'edició, Edward Felsenthal, ha justificat la decisió tant en la trajectòria passada com en les expectatives de futur de la parella presidencial, ja que considera que representen "una fita històrica".

Felsenthal ha destacat la posició conciliadora de Biden i Harris en el discurs de la victòria electoral en contrast amb la polarització que els Estats Units ha patit durant el mandat de l'expresident Donald Trump. "Aquest és el moment de curar als Estats Units", va anunciar Biden en aquell discurs.

"Els quatre anys que venen seran una gran prova per a ells i per a tots nosaltres, per veure fins a on poden aconseguir la unitat que han promés", ha explicat l'editor, que ha comparat la victòria electoral demòcrata amb el mite grec de la mort del minotaure. "Derrotar el minotaure [en referència a Trump] és una cosa; trobar el camí per a sortir de laberint és una altra", ha dit.

Juntament amb el missatge d'unitat de Biden, la revista ha destacat la contribució que suposa la incorporació de Kamala Harris, primera dona vicepresidenta del país, després d'una meritòria carrera com a fiscal general de Califòrnia i de guanyar un escó al Congrés el 2016.

"Biden i Harris comparteixen la fe en el fet que un govern empàtic pot restaurar la solidaritat que hem perdut", destaca Time, que projecta en el tàndem Biden-Harris l'esperança de superar els conflictes que va crear o amplificar l'etapa de Donald Trump.

També et pot interessar

stats