Zelenski promet armar “qui vulga vindre a ajudar-nos”

El govern ucraïnés ha demanat a la Unió Europea que decidisca ja sobre l’adhesió al bloc 

El president ucraïnés,  Volodímir Zelenski, davant l'Òpera de Kíev
El president ucraïnés, Volodímir Zelenski, davant de l'Òpera de Kíev / @ZelenskyyUa (Twitter)

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha anunciat aquest dissabte en les xarxes socials que armarà “qui vulga vindre a ajudar-nos”, una crida que apel·la a la ciutadania d’altres països. El govern ucraïnés ja havia convocat tots els homes de 18 a 60 anys a defensar el país de l’atac de Rússia.

Zelenski també ha demanat a la Unió Europea (UE) decidir ja sobre l'adhesió del país al club comunitari i "assistència efectiva".

"És un moment per a tancar la llarga discussió una vegada per sempre i decidir sobre la filiació d'Ucraïna a la UE", ha escrit el mandatari en un tuit després de parlar per telèfon amb el president del Consell Europeu, Charles Michel, en el que ha descrit com a "nou dia en el front diplomàtic".

El president ucraïnés ha parlat amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, sobre l'assistència efectiva per part dels vint-i-set.

Zelenski s’ha passejat a primera hora del matí pels carrers de Kíev per a demostrar que continua viu i a la capital ucraïnesa, després de rebutjar l’oferta dels Estats Units d’abandonar el país. A més, insisteix que el govern manté el control de la capital del país així com de les ciutats que l’envolten. 

També et pot interessar

stats