La violència sexual del règim de Corea del Nord, al descobert

Un informe de Human Rights Watch destaca que la discriminació comença en la infantesa, quan les xiquetes aprenen que no s’han d'oposar a ser maltractades.

El dirigent de Corea del Nord, Kim Jong
El dirigent de Corea del Nord, Kim Jong / Europa Press

L'organització Human Rights Watch (HRW) ha publicat un informe que inclou més d'un centenar de testimonis per a documentar els abusos i la violència sexual que pateixen les nord-coreanes i la seua situació d’indefensió davant aquesta situació.

Entre el 2015 i el 2018, HRW va entrevistar 72 dones, 4 xiquetes i 30 homes. Els homes entrevistats van ratificar que les dones, llevat que estiguen relacionades amb homes poderosos, no tenen alternativa a l'hora de plegar-se a la voluntat masculina si volen sobreviure. A més, les dones enquestades destaquen que resulta inútil denunciar un abús quan molts els cometen les mateixes autoritats.

La discriminació comença en la infantesa 

D'altra banda, l'estudi destaca que la discriminació per sexes comença en la infantesa, quan les xiquetes aprenen que no són iguals als xiquets i que no han d'oposar-se a ser maltractades. En aquesta línia, l’informe assenyala la falta de recursos mèdics i psicològics que ha disposat el règim perquè les víctimes puguen rebre atenció.

A més, mitjançant  la transformació econòmica que ha patit el règim de Kim Jong, l'informe retrata que els nous mercats de minoristes s'han convertit en un nou espai perquè els funcionaris abusen del seu poder. Les treballadores que es resisteixen s'arrisquen a perdre mercaderies i diners, a ser enviades a presó o a perdre les seues parades al mercat.

També et pot interessar

stats