La vacuna serà indispensable per a tornar a treballar a les oficines de Google o Facebook

Les multinacionals tecnològiques se sumen a algunes entitats públiques americanes o a la plataforma Netflix, que també imposaran la vacunació obligatòria dels treballadors

Oficines de la multinacional tecnològica als Estats Units
Oficines de la multinacional tecnològica als Estats Units

La vacuna serà requisit indispensable per a tornar a treballar en les instal·lacions de multinacionals tecnològiques com Facebook o Google als Estats Units. És la nova norma que implantaran aquestes empreses per als assalariats que vullguen tornar a treballar de manera presencial, un retorn previst per als pròxims mesos. No són les úniques companyies en què la vacuna serà un condicionant per a desenvolupar les tasques laborals. Netflix també requerirà als actors i el personal que opere en els seus rodatges dels Estats Units que tinguen les pautes completes de l'antigen contra el coronavirus.

En el cas de Google, el treball presencial es recuperarà a mitjan octubre, unes setmanes més tard del previst inicialment per la propagació de la variant delta arreu del món, mentre que Facebook, no ha concretat la data. Aleshores, per a ocupar un lloc presencial en les seues oficines, la plantilla haurà d’estar immunitzada amb les pautes completes de la vacuna contra la Covid.

En el cas de la plataforma televisiva Netflix, la mesura només afectarà els treballadors d’una zona dels seus rodatges, i els sindicats veuen amb bons ulls aquesta mesura, creuen que permetrà relaxar els protocols de seguretat sanitària establits fins ara. Netflix sols admetrà que els treballadors i les treballadores no es vacunen per determinades causes religioses, clíniques o d’edat.

A Europa, l’obligatorietat d’estar vacunats per a determinats col·lectius ha alçat polseguera a França. Part de la ciutadania rebutja l’obligatorietat de vacunar-se que tindran els sanitaris o que fins i tot es plantege el comiat dels assalariats de sectors com l’hoteler o dels transports de llarga distància que no tinguen el certificat Covid a partir del 30 d’agost.

En el cas dels Estats Units, diversos governs i entats públiques han anunciat l’obligatorietat que els treballadors i les treballadores estiguen vacunats.

 

També et pot interessar

stats