França planteja acomiadaments per no vacunar-se contra la Covid

Els treballadors que tinguen l'obligació de presentar el certificat sanitari que acaba d'aprovar el Parlament francés hauran de fer-ho a partir del 30 d'agost

Manifestació contra el passaport sanitari a París
Manifestació contra el certificat sanitari a París / Reuters

La ministra francesa de Treball, Élisabeth Born, ha explicat aquest dimarts que les sancions contra els empleats que tinguen l'obligació de presentar el certificat sanitari al seu lloc de treball podrien arribar fins a l'acomiadament si es neguen a vacunar-se.

Aquests treballadors, com els empleats de l'hoteleria o dels transports de llarga distància, hauran de presentar a partir del 30 d'agost el certificat sanitari que acaba d'aprovar el Parlament i que obligarà la resta de ciutadans a mostrar-lo també al prinicipi des del mes d'agost.

"L'objectiu és convéncer els empleats i facilitar-ne la vacunació, per això hem permés una autorització d'absència" per a acudir a vacunar-se, ha indicat la ministra en unes declaracions al canal informatiu BFMTV.

Born ha explicat que la llei inclou un procés de suspensió del contracte de treball (d'ocupació i sou) si l'empleat no ha pogut vacunar-se que s'alçaria en el moment en què el treballador puga presentar el document acreditatiu.

L'ús del certificat sanitari –que prova que es té la pauta completa de vacunació, un test negatiu de les 48 hores anteriors o d'haver passat la malaltia en els sis mesos previs– es va començar a aplicar a França per decret el 21 de juliol per poder entrar en museus, cinemes i altres sales d'espectacle i esport.

Després de l'aprovació pels diputats i senadors, l'ús s'estendrà una vegada que es promulgue el text al principi d'agost a bars, cafés, restaurants (terrasses i interior) i també a trens, avions i centres comercials, però també hospitals, tret de les urgències.

La llei enquadra també la vacunació obligatòria dels sanitaris, que s'aplicarà a partir del 15 de setembre. El personal sanitari es veurà afectat de la mateixa manera per la suspensió d'ocupació i sou si no poden presentar aquest document.

També et pot interessar

stats