França vacuna quatre milions de persones en dues setmanes gràcies a l'obligatorietat del certificat sanitari

L'acceleració de la campanya coincideix amb els anuncis que va fer fa quinze dies Emmanuel Macron sobre la necessitat de tindre el certificat de vacunació per a entrar en bona part dels llocs públics

Manifestació de negacionistes a París dissabte passat
Manifestació de negacionistes a París dissabte passat / Reuters

El president francés, Emmanuel Macron, ha indicat aquest dilluns que quatre milions de persones més s'han vacunat a França en les últimes dues setmanes, des que es va anunciar la implantació d'un certificat de sanitari obligatori per a entrar en bona part dels llocs públics.

"Tots junts vencerem el virus. Seguim!", ha publicat el dirigent en el seu compte de Twitter al costat d'una foto en la qual ha assenyalat que 40 milions de francesos han rebut almenys una dosi de la vacuna, l'equivalent quasi al 60% de la població, i quatre milions més en quinze dies.

Segons les últimes xifres de diumenge, més de 32,3 milions de persones tenien a més la pauta completa de vacunació.

L'acceleració de la campanya coincideix amb els anuncis que va fer fa quinze dies el mateix Macron sobre el certificat sanitari, en un moment en què les xifres de persones vacunes mostraven un estancament.

Presentat en el Consell de Ministres fa una setmana i aprovat aquest diumenge pels parlamentaris després de cinc dies i nits de debat, el projecte de llei del govern espera ara que el Consell Constitucional hi done la seua opinió amb vista a una promulgació a principis d'agost.

Quan siga promulgat, serà necessari presentar un certificat de vacunació, d'haver passat la malaltia recentment o un test negatiu de les 48 hores anteriors per a accedir a cafés, restaurants, bars, transports de llarg recorregut i salons professionals, que se sumaran a sales culturals, com teatres i cinemes, on ja és obligatori des del 21 de juliol.

A més, el personal sanitari ha de vacunar-se per obligació, amb almenys una dosi abans del 15 de setembre i amb la pauta completa abans del 15 d'octubre.

L'objectiu del govern és que a la fi d'agost hi haja almenys 50 milions de francesos amb una dosi, enfront dels 40 milions que es volia aconseguir prèviament per a eixa data.

El país està immers en l'inici de la quarta onada de l'epidèmia, amb uns 20.000 nous contagis de mitjana diària en l'última setmana, enfront dels 2.000 que hi havia a la fi de juny. Aquest augment no s'ha traduït de moment en un increment d'hospitalitzacions.

També et pot interessar

stats