Una 'quiche' especial, marquesines “coronades” o aparadors plens de vaixelles del monarca: la coronació ja es respira a Londres

Als carrers de la ciutat s’ultimen els detalls d’un dia històric. Jogueteries, hotels, restaurants i la via pública s’han decorat per a l’ocasió

Dues ciutadanes esperen ja, segudes, en el tram per on passarà el seguici reial dissabte, en els actes de la coronació
Dues ciutadanes esperen ja, assegudes, en el tram per on passarà el seguici reial dissabte, en els actes de la coronació / Phil Noble (Reuters)

Pocs racons queden a Londres on no es respire la imminent coronació de Carles III i de Camil·la, prevista per a aquest dissabte. Carrers pràcticament entapissats amb banderes britàniques, aparadors plens de marxandatge i, fins i tot, ja hi ha qui porta un parell de nits acampat als voltants de Buckingham per a veure de prop el seguici reial, que obriran les tropes i diversos membres de la família reial britànica. La cerimònia de la coronació arribarà inclús a la taula: alguns restaurants han preparat una quiche especial.

L’ambient d’aquest nou capítol de la història britànica es viu sobretot a l’avinguda que uneix aquest palau amb la plaça de Trafalgar. Aquest tram és un dels punts més cobejats per aquells que no se'n volen perdre detall. En aquesta llarga avinguda, de vora dos quilòmetres, el monarca farà el seu trajecte d’anada i tornada a l’abadia de Westminster. Tot i ser un passeig llarg, aquest serà una quarta part del que va fer la reina Isabel II el 1953.

Els preparatius són especialment notables als voltants de l'abadia de Westminster, on se celebrarà la coronació, en una cerimònia que seguiran des del temple 2.200 convidats, més de la meitat que en la coronació de la reina anterior.

L’eufòria per la coronació ha arribat, fins i tot a la taula. Alguns restaurants promocionen una quiche especial de la coronació, feta amb espinacs, faves i estragó, mentre que en alguns supermercats es poden comprar unes galletes fetes per a l’ocasió.

Marquesines del transport públic amb una corona gegant o aparadors replets de retrats i vaixelles dedicades al nou monarca. El mercat de Covent Garden tampoc és alié a l’esdeveniment de dissabte, com tampoc ho és el món infantil. De fet, en aquesta zona de Londres una jogueteria mostra un Carles III fet amb 73.412 peces de Lego.

Alguns ciutadans no han dubtat a decorar el tram des d'on veuran la desfilada, ni tampoc a proveir-se d'una vaixella amb símbols britànics
Alguns ciutadans no han dubtat a decorar el tram des d'on veuran la desfilada, ni tampoc a proveir-se d'una vaixella amb símbols britànics / Kevin Coombs (Reuters)
Les rèpliques dels nous monarques es repeteixen als carrers de Londres
Les rèpliques dels nous monarques es repeteixen als carrers de Londres / Kevin Coombs (Reuters)

També resulta curiosa la façana que aquests dies mostra l'Hotel Dorchester, al costat d'Hyde Park, que ha recreat la decoració original que va dissenyar fa setanta anys Oliver Messel per a la coronació d'Isabel II.

Un James Bond que rescata el rei

L'ambient festiu s'estén fins als afores de la capital, com al districte de Hounslow, a l’oest de la ciutat, on l’artista indi Yash Patel, ha pintat, des d’una grua, un gran retrat del rei en una paret.

L'eufòria per l'esdeveniment que viurà Londres dissabte ha portat algunes, fins i tot, a lluir una disfressa especial per a l'ocasió
L'eufòria per l'esdeveniment que viurà Londres dissabte ha portat algunes, fins i tot, a lluir una disfressa especial per a l'ocasió / Kevin Coombs (Reuters)

La coronació de Carles III ha arribat també a les llibreries, on aquesta mateixa setmana ha arribat una nova entrega de James Bond, escrita per Charlie Higson, autor de cinc llibres més de la sèrie juvenil Young Bond. En aquest cas, en la novel·la On His Majesty's Secret Service (Al servei secret de sa majestat) l’espia té la missió de salvar el rei d'una amenaça el dia de la seua coronació. 

També et pot interessar

stats