Febra a Londres pel marxandatge de la coronació de Carles III

El Regne Unit viurà aquest dissabte un moment històric que no es produïa des de fa 70 anys

Article commemoratiu de la coronació de Carles III / À Punt NTC

Londres embogeix amb la coronació de Carles III i les botigues fan l'agost en ple mes de maig. Hi ha productes per a tots els gustos i butxaques i no res s'ha deixat a la improvisació. De fet, hi ha un logotip oficial, aquest, que la família reial ha encomanat a un dels creatius d'Apple i que veurem en tots els actes relacionats amb el dia històric que es viurà al Regne Unit dissabte.

Les cues delaten l'interés, ja fa 70 anys que Regne Unit no viu una coronació i aconseguir un dels productes d'edició limitada que fa dies estan als aparadors és una de les primeres missions dels fanàtics de la reialesa. També dels turistes, que acabaran seduïts per la catarsi que viu el país i copa cada racó de la capital britànica. Fins i tot, hi ha una cervesa commemorativa per a brindar perquè Carles i Camil·la tinguen un regnat més tranquil de tots el que els ha precedit.

Dissabte molts esperaran la desfilada del rei camí a Westminster i caldran banderes, plats i gots per al pícnic i cadires, tot molt britànic.

Els famosos magatzems Harrods també han estirat el fil i més enllà de personalitzar el seu famós peluix, no falten les bosses, els mocadors de seda o la tassa creada per a l'ocasió a 35 lliures, 40 euros. Carles III està als plats, als imants i als luxosos passatges comercials, on mana la sastreria, i ell posa en el seu primer retrat oficial amb trage de ratlla diplomàtica.

La litúrgia de la coronació tampoc falta en els cèntrics magatzems Fortum and Mason, proveïdors oficials de la casa reial anglesa. Ací, ni el disseny ni la cal·ligrafia està improvisada; tot destil·la exquisidesa. Per això hi ha, fins i tot, xampany. Les caixes metàl·liques de galetes de mantega s'han inspirat en les cerimònies reials al llarg dels segles i la fina vaixella per al te, totalment artesana, completa la col·lecció a un preu que supera els 500 euros. La maquinària de la celebració està en marxa i no repara en els diners.

També et pot interessar

stats