El príncep Enric d'Anglaterra assegura que el seu germà el va agredir físicament

El príncep Guillem l'hauría agarrat pel coll el seu germà durant una discussió sobre Meghan Markle

Els prínceps Guillem i Enric d'Anglaterra en el funeral d'Isabel II
Els prínceps Guillem i Enric d'Anglaterra en el funeral d'Isabel II / Koca Vehbi

El príncep Enric d'Anglaterra assegura en la seua autobiografia Spare (el recanvi) que el seu germà, el príncep Guillem, el va agredir físicament durant una discussió sobre la seua dona, Meghan Markle, la duquessa de Sussex, tal com revela aquest dijous el diari anglés The Guardian.

El periòdic britànic, que diu haver tingut accés a un extracte del llibre, que es publicarà la setmana que ve, assenyala que l'incident va tindre lloc a la casa d'Enric a Londres l'any 2019, quan els ducs de Sussex ja estaven casats.

En descriure la discussió, Enric afirma que Guillem va qualificar Meghan Markle com una persona "difícil" i "grollera" i que l'intercanvi verbal va escalar molt ràpidament.

"Tot va succeir molt de pressa. Molt ràpidament. Em va agarrar pel coll, trencà el meu collaret i em va tirar a terra. Vaig aterrar en el plat del gos, que es va partir davall de la meua esquena, els trossos em van tallar. Em vaig quedar allí per un moment, atordit, després em vaig alçar i li vaig dir que se n'anara", compta el príncep Enric.

Després de la discussió i l'agressió, Guillem va tornar amb rostre de penedit i "es va disculpar".

Aquest atac físic, sobre el qual el palau de Buckingham no s'ha pronunciat, va deixar al príncep una ferida visible a l'esquena, segons l'extracte publicat aquest dijous.

Aquest relat és un dels molts que el príncep Enric compta en el llibre, que s'espera que cause una gran controvèrsia.

El ressentiment d'Enric per ser "el recanvi" és el tema unificador del seu llibre, a través de capítols sobre la seua infància, la seua educació, la seua carrera com a membre de la reialesa i en l'Exèrcit britànic, la seua relació amb els seus pares i germà i la seua vida amb Meghan, assenyala The Guardian.

El títol del llibre prové d'una vella dita en els cercles reials i l'aristocràcia britànica, que diu que el primer fill és hereu de títols, poder i fortuna, però que el segon és un recanvi, en cas que alguna cosa succeïsca al primogènit.

Al començament del llibre, el príncep Enric compta la història que el seu pare, Carles III, suposadament li va dir a la seua esposa, la princesa Diana, el dia del seu naixement: "Meravellós! Ara m'has donat un hereu i un recanvi, el meu treball està fet".

També et pot interessar

stats