Més de 2.200 persones presenciaran la coronació de Carles III a Westminster

Entre els que han confirmat l’assistència estan el rei Felip VI i la reina Letízia, el president francés, Emmanuel Macron, i la dona del president dels EUA, Jill Biden

El rei Carles III, durant el funeral de sa mare, la reina Isabel II
El rei Carles III, durant el funeral de sa mare, la reina Isabel II / Pool

Més de 2.200 convidats, entre ells un centenar de caps d'estat, assistiran aquest dissabte a la cerimònia de coronació dels reis Carles III i Camil·la a l'abadia de Westminster, tal com ha anunciat aquest dilluns el palau de Buckingham. La llista d'assistents inclou membres de la família reial, així com representants internacionals de 203 països. També es preveu la presència de representants de l'Església i de diverses religions, caps de govern i ministres d'Afers Estrangers i guardonats amb el Premi Nobel.

A més d'aquesta llista oficial, uns 400 joves representants d'organitzacions no governamentals designades per Carles III i Camil·la podran seguir la cerimònia religiosa de coronació des de dins de l'església de Santa Margarida, annexa a l'abadia.

La intenció de Carles III des que el van proclamar rei després de la mort de sa mare, Isabel II, el 8 de setembre, ha sigut fer una cerimònia de menor escala que la de la difunta reina el 1953, sense perdre la pompa i les tradicions de la monarquia britànica. Llavors, més de 8.200 convidats van assistir a l'abadia de Westminster per a participar en la coronació d'Isabel II, morta als 96 anys.

Entre els convidats que assistiran a la coronació, la presència de Felip VI i la reina Letízia està confirmada, així com la del president francés, Emmanuel Macron, i la de la dona del president estatunidenc, Jill Biden. 

No obstant això, no hi estarà la duquessa de Sussex, Meghan Markle, sens dubte l'absència més sonada, que es quedarà a Califòrnia al costat dels fills. El marit, el príncep Enric, sí que serà present, i se seguiran de prop les interaccions amb el seu germà major i hereu del tron, Guillem.

També et pot interessar

stats