Carles III serà coronat el 6 de maig del 2023 a l'abadia de Westminster

El monarca britànic rebrà la corona, el ceptre i l'orbe, símbols del seu regnat, després de mesos de dol i preparació

El rei Carles III durant el funeral de la seua mare, la reina Isabel II
El rei Carles III, durant el funeral de sa mare, la reina Isabel II / Pool

El rei Carles III del Regne Unit serà coronat el dissabte 6 de maig del 2023 en una solemne cerimònia a l'abadia de Westminster de Londres al costat de la reina consort, Camil·la, segons ha anunciat aquest dimarts el Palau de Buckingham.

El monarca britànic, de 73 anys, que va ascendir al tron de manera automàtica en morir el 8 de setembre sa mare, la reina Isabel II, rebrà després d'un període de diversos mesos de dol i preparació de la cerimònia, la corona, el ceptre i l'orbe, símbols del seu regnat.

El ritu religiós, oficiat per l'arquebisbe de Canterbury "reflectirà el paper del monarca en l'actualitat i mirarà cap al futur, al mateix temps que estarà arrelat en l'ostentació i les tradicions històriques", ha descrit el Palau.

La coronació és un ritu que s'ha mantingut quasi sense variacions des de la conquesta normanda d'Anglaterra, el 1066, i s'ha celebrat durant vora 900 anys a l'abadia de Westminster.

Una cerimònia una mica més modesta que la d'Isabel II

El servei religiós inclourà previsiblement els principals elements tradicionals que s'han repetit sense alteració durant segles, juntament amb alguns components nous, d’acord amb "l’esperit del nou temps". S'espera que Carles III opte per una cerimònia una mica més modesta que la fastuosa coronació de sa mare, el 2 de juny del 1953, i que reflectisca el seu desig d'aplicar una certa austeritat a la reialesa britànica.

El nou monarca jurarà davant de l'arquebisbe la intenció de regnar en el seu país i en els altres catorze dels quals és cap d'Estat, inclosos Austràlia, el Canadà i Nova Zelanda, "d'acord amb les respectives lleis i costums", així com aplicar la "llei i la justícia" en les seues decisions.

Camil·la serà coronada al costat de Carles III com a reina consort amb una litúrgia "similar, encara que més senzilla". Només en el cas que la nova reina siga una dona, el seu espòs no és coronat al costat d'ella, com va ocórrer amb el marit d'Isabel II, el príncep Felip d'Edimburg.

Els portaveus oficials del rei britànic oferiran "en el moment adequat" més detalls sobre l'organització de la cerimònia del pròxim any, que el 1953 va reunir a Londres caps d'Estat i de govern de la Commonwealth i nombrosos països.

També et pot interessar

stats