Carles III, proclamat oficialment rei del Regne Unit

El fins ara príncep de Gal·les ha accedit al tron aquest dissabte en successió d'Isabel II, que va morir aquest dijous als 96 anys 

Carles III pronuncia el seu discurs durant la sessió del Consell de Successió

Carles III ha sigut proclamat formalment aquest dissabte com a nou rei d'Anglaterra després d'una cerimònia celebrada al palau de Saint James de Londres i que ha suposat la primera vegada en la història en la qual s'ha televisat la sessió del Consell de Successió. El monarca ha estat acompanyat per la reina consort, Camilla Parker Bowles, i el príncep Guillem, i durant el seu discurs ha assegurat que seguirà "l'exemple" de sa mare en el seu regnat, en el qual es compromet a respectar els principis constitucionals i servir als ciutadans amb dedicació.

El fins ara príncep de Gal·les va accedir automàticament al tron dijous, després de la defunció de sa mare, Isabel II, de 96 anys, per la qual cosa l'acte de proclamació ha sigut purament cerimonial. L'organisme té en l'actualitat més de 700 integrants; tanmateix, només se n'han convocats al voltant de 200.

L'acte ha tingut lloc l'endemà que Carles III renovara en el primer discurs a la nació el compromís per a tota la vida que sa mare va assumir en accedir al tron, i va recalcar que complirà les seues tasques "durant el temps que Déu em mantinga amb vida", al mateix temps que va enaltir la figura històrica d'Isabel II.

També et pot interessar

stats