Carles III: “M’esforçaré a servir-vos amb lleialtat, respecte i amor, com he fet al llarg de la meua vida”

El nou rei d'Anglaterra ha fet el primer discurs al país després d'assumir la prefectura de l'Estat

Primer discurs del rei Carles IIII al país, després d'assumir la prefectura de l'Estat / À Punt NTC

El rei Carles III d’Anglaterra ha dit aquest divendres, en el primer discurs al país després d'assumir la prefectura de l'Estat, que renova la "promesa de servei al llarg de tota la seua vida" que sa mare, la difunta Isabel II, va complir en els setanta anys de regnat.

"De la mateixa manera que la reina va fer amb una devoció tan indestructible, ara també jo em compromet solemnement, durant el temps restant que Déu em concedisca, a defensar els principis constitucionals en el cor de la nostra nació", ha dit el nou rei.

A això ha agefit: “Visca on visca, al Regne Unit, o als regnes i territoris de tot el món, i qualsevol que siga el seu origen o creences, m'esforçaré per servir-lo amb lleialtat, respecte i amor, com he fet al llarg de la meua vida". 

Amb vestit i corbata negres, un Carles seré i amb expressió compungida ha consolidat la seua al·locució en el tribut a sa mare, amb un emotiu missatge final.

"A la meua benvolguda mamà, mentre comences el teu últim gran viatge per a unir-te amb el meu benvolgut papà, vull dir-te simplement això: Gràcies. Gràcies pel teu amor i la devoció a la nostra família i a la família de nacions a la qual has servit diligentment tots aquests anys".

Nomena Guillem i Caterina príncep i princesa de Gal·les

Acompanyat per una fotografia d'Isabel segona, el rei ha repassat d'un en un la situació dels membres de la família, començant per la seua dona, la reina consort Camil·la, que ha tardat a guanyar-se l'afecte dels britànics per haver sigut amant del príncep quan aquest estava casat amb Diana de Gal·les. "Tinc l'ajuda amorosa de la meua benvolguda esposa Camil·la. En reconeixement del seu lleial servei públic des de les nostres noces fa disset anys, es convertix en la meua reina consort.", ha assegurat.

Durant el seu discurs, Carles III ha atorgat els títols de príncep i princesa de Gal·les al seu fill major, Guillem, i a la seua nora, Caterina. Traspassa així els títols que ell i la seua difunta dona Diana tenien anteriorment. 

“Amb Caterina al seu costat, el príncep i la princesa de Gal·les continuaran inspirant i liderant les nostres converses nacionals, ajudant a portar el que és marginal al centre, on es pot brindar una ajuda vital”, ha apuntat. 

També ha mencionat el seu fill menor, Enric, i la seua dona, Meghan, un gest significatiu cap a la parella, que ha mantingut una relació tensa amb la família reial. “Vull expressar el meu amor cap a Enric i Meghan mentre continuen construint les seues vides a l’estranger”, ha dit.

També et pot interessar

stats