Una congressista dels Estats Units confon la Gestapo amb el gaspatxo

La republicana Marjorie Taylor Greene es va confondre en atacar la presidenta de la Cambra de Representants, la demòcrata Nancy Pelosi

Imatge d'un vídeo de campanya electoral de la congressista republicana Marjorie Taylor Greene
Imatge d'un vídeo de campanya electoral de la congressista republicana Marjorie Taylor Greene / You Tube

La congressista republicana Marjorie Taylor Greene, ferma seguidora de l'expresident Donald Trump, es va confondre en acusar la presidenta de la Cambra de Representants, la demòcrata Nancy Pelosi, de tindre una "policia del gaspatxo" al seu servei, quan volia referir-se a la Gestapo.

"Nancy Pelosi té una policia del gaspatxo espiant els membres del Congrés, espiant el nostre treball legislatiu, espiant el nostre personal i espiant els ciutadans que venen a parlar amb nosaltres", va denunciar la representant de Geòrgia durant una entrevista en una plataforma de suport a Trump.

Després d'equivocar-se en el seu intent de comparar-la amb la policia secreta de l'Alemanya nazi, Taylor Greene va prosseguir sense rectificar la seua al·locució i va concloure exigint "que acabe" l'actual govern del president Joe Biden.

En viralitzar-se la ficada de pota de la congressista, el xef espanyol José Andrés va fer broma en Twitter afirmant que ell mateix havia crear la "policia del gaspatxo" el 1993 perquè "ningú hi posara tabasco, ni jalapeños ni coses rares" en el gaspatxo, una sopa freda tradicional d'Espanya.

No és la primera vegada que Taylor Greene es refereix al nazisme, perquè l'any passat va generar polèmica en comparar mesures sanitàries com l'ús de la màscara a Capitoli amb els horrors de l'Holocaust.

Vinculada al moviment conspiratori QAnon, també va protagonitzar una baralla dialèctica amb la congressista Alexandria Ocasio-Cortez, quan es va dirigir a la demòcrata acusant-la de tindre creences "socialistes radicals" i de fer costat als "terroristes".

Hores després de la seua confusió amb el gaspatxo, Taylor Green publicava un tuit on es podia llegir: "No hi haurà sopa per a qui espie il·legalment els membres del Congrés, però seran llançats al gulasch".

També et pot interessar

stats