Twitter suspén més de 70.000 comptes amb contingut sobre la teoria de la conspiració QAnon

La teoria defensa que Trump lluita contra una xarxa de pedofília en les elits dels EUA.

Imatge d'arxiu dels manifestants que van assaltar el Capitoli
Imatge d'arxiu dels manifestants que van assaltar el Capitoli / Reuters

La xarxa social Twitter ha anunciat la suspensió de més de 70.000 comptes dedicats a compartir informació sobre la teoria de conspiració QAnon, en resposta a l'assalt al Capitoli a Washington i amb vista a la proclamació del nou president dels Estats Units, Joe Biden, el pròxim 20 de gener.

La teoria QAnon, molt estesa als EUA, defensa que l’encara president Donald Trump està lliurant una “guerra secreta” contra una xarxa de pedofília en les elits del govern nord-americà, grans empreses i mitjans de comunicació.

"A causa dels esdeveniments violents a Washington i l'augment del risc de violència, comencem a suspendre permanentment milers de comptes que es dedicaven principalment a compartir contingut de QAnon”, ha assenyalat l'equip de seguretat de Twitter en un comunicat.

La xarxa social ha subratllat que prendrà “mesures estrictes” per a fer complir la seua normativa de no incitar a la violència.

Dimecres passat, seguidors de Trump van assaltar el Capitoli mentre els legisladors procedien a certificar la victòria electoral del demòcrata Joe Biden. En una intervenció davant els seus seguidors congregats davant de la Casa Blanca, Trump els va instigar que anaren a la seu del legislatiu i va tornar a repetir les seues acusacions infundades que va ser víctima d'un frau electoral. En la caòtica i violenta jornada van morir cinc persones, entre elles un policia del Capitoli.

Justament divendres passat, Twitter va suspendre permanentment el compte de Trump davant "el risc d'una major incitació a la violència". També Facebook i Instagram van bloquejar l'accés del president al seu compte almenys fins que es complete el traspàs de poder el 20 de gener, i Twitch i Snapchat van desactivar-ne el perfil de manera indefinida.

També et pot interessar

stats