Un mort i dos ferits en l'atac d'Ucraïna a un centre d'evacuats a Bélgorod

Un dron s'estavella en una refineria de petroli a la regió de Krasnodar, al sud de Rússia, i no ha causat víctimes ni danys a la infraestructura

Un militar ucraïnés es prepara per a llançar un dispositiu aeri no tripulat de reconeixement, a la regió de Donetsk, Ucraïna
Un militar ucraïnés llança un dispositiu aeri no tripulat de reconeixement a la regió de Donetsk, Ucraïna / Viacheslav Ratynskyi (Reuters)

Una persona ha mort i altres dues han resultat ferides aquest dimarts en un atac ucraïnés amb artilleria contra un centre d'evacuats a la regió russa de Bélgorod, fronterera amb Ucraïna, segons denuncia aquest dimecres el governador de la província, Viacheslav Gladkov.

"Les forces armades d'Ucraïna van bombardejar amb artilleria un centre d'acolliment d'evacuats, en el qual hi havia civils, ancians i xiquets", ha escrit Gladkov en el seu compte de Telegram.

Segons ha explicat, un guàrdia de seguretat de la instal·lació ha mort en l'atac i altres dos homes han resultat ferits i es troben en estat crític en vigilància intensiva.

Bélgorod pateix atacs des de l'inici de la guerra a Ucraïna, però des de fa diverses setmanes s'han intensificat i el governador denuncia bombardejos diàriament des del costat Ucraïnés o sabotatges en el seu territori.

L'atac més sonat es va produir fa huit dies amb un assalt armat de dos grups paramilitars russos.

Un dron s'estavella en una refineria de petroli a la regió de Krasnodar

D'altra banda, un dron s'ha estavellat aquest dimecres contra la refineria de petroli Ilsky, a la regió de Krasnodar, al sud de Rússia, i no ha causat víctimes ni danys a la infraestructura, segons informa l'agència de notícies estatal russa RIA, que cita funcionaris locals.

Alguns funcionaris russos havien informat prèviament d'atacs amb drons a la refineria Ilsky, que es troba a l'altre costat de la mar d'Azov des d'Ucraïna.

El president rus, Vladímir Putin, va responsabilitzar dimarts Ucraïna de l'atac massiu amb drons a Moscou i acusa Kíiv d'assenyalar objectius civils en un acte que ha qualificat de "terrorista".

Kíiv apunta a grups russos anti Putin en l'atac amb drons a Moscou

L'atac de dimarts amb huit drons contra Moscou és conseqüència dels “problemes interns” de Rússia i podria haver sigut perpetrat per grups d'oposició russos que busquen enderrocar el president de Rússia, Vladímir Putin, segons ha afirmat el portaveu de la força aèria ucraïnesa, Yuriy Ignat.

"Això són problemes interns que s'incrementaran de la mà de grups com la Legió Llibertat per a Rússia", ha dit. Ignat també ha fet referència a una altra legió que podria suposar una amenaça per a Putin a curt termini. "La legió de la República d'Itxkèria també està prenent força", ha apuntat el portaveu militar utilitzant el nom que li donen al territori de Txetxènia els qui aspiren a declarar-ne la independència.

"Espere que Rússia s'alce contra la tirania", ha declarat Ignat, seguint la línia d'altres portaveus de Kíiv que es van felicitar per la incursió la setmana passada a la regió russa fronterera amb Ucraïna de Bélgorod i que han animat els ciutadans de la Federació Russa contraris a Putin a rebel·lar-se.

Per la seua banda, el president rus responsabilitza Ucraïna de l'atac massiu amb drons i acusa Kíiv d'assenyalar objectius civils.

Segons el govern rus, que ha acusat Ucraïna d'un acte que ha qualificat de "terrorista", les defenses antiaèries russes han derrocat els huit aparells dirigits contra la capital.

També et pot interessar

stats