Rússia adverteix Ucraïna que respondrà "amb extrema duresa" a futures incursions frontereres

Ucraïna abat els 36 drons kamikaze llançats aquesta nit per Rússia des del nord i el sud

El general i Ministre de Defensa de Rússia, Serguei Shoigu, promet una dura resposta a les incursions transfrontereres d'Ucraïna
El general i ministre de Defensa de Rússia, Serguei Xoigú, promet una dura resposta a les incursions transfrontereres d'Ucraïna / Ministeri de Defensa rus

Rússia ha advertit Ucraïna que respondrà "amb extrema duresa" a futures incursions frontereres com la del dilluns a Bélgorod, que ha deixat en evidència la desprotecció de les regions limítrofes russes.

"En vista de les accions dutes a terme per part de terroristes ucraïnesos, d'ara endavant també reaccionarem amb celeritat i amb extrema duresa", ha alertat el ministre de Defensa rus, Serguei Xoigú, en reunir-se amb la plana major de l'exèrcit rus. Xoigú ha reiterat que s'abateren més de 70 sabotejadors en l'operació "antiterrorista" en la qual es van destruir diversos blindats enemics.

L'atac l'ha reivindicat el Cos de Voluntaris Russos i la Legió Llibertat per a Rússia, conformats per "patriotes" russos que lluiten al costat de l'exèrcit ucraïnés en la guerra. Volen acabar amb el “règim” del president rus, Vladímir Putin.

Denís Nikitin, líder del Cos de Voluntaris Russos, ha afirmat en roda de premsa a Khàrkiv que en l'atac els paramilitars van arribar a penetrar "42 quilòmetres" en territori rus. Ha assegurat que els seus combatents van controlar diverses localitats de Bélgorod durant un dia, i va negar haver perdut desenes de companys d'armes com va afirmar el Ministeri de Defensa.

L'atac, en el qual van morir dos civils i van resultar ferits 12 més, va obligar a evacuar 550 persones, segons ha indicat el governador de la regió Viatxeslav Gladkov.

Ucraïna abat 36 drons kamikaze Shahed llançats per Rússia

D'altra banda, les defenses aèries ucraïneses han abatut aquesta passada matinada els 36 drons kamikaze Shahed de fabricació iraniana amb els quals Rússia ha atacat Ucraïna des del nord i el sud, segons informa la Força Aèria ucraïnesa en un comunicat. Els drons interceptats anaven dirigits “presumiblement” contra "infraestructures crítiques i instal·lacions militars situades a les regions occidentals" d'Ucraïna, segons el comunicat militar.

Per a destruir aquests drons kamikaze de baix cost amb els quals Rússia ataca territori ucraïnés quasi cada nit, l'exèrcit d'Ucraïna ha utilitzat míssils i avions, i ha recorregut també a brigades mòbils que disparen contra els aparells no tripulats amb armes més lleugeres.

També et pot interessar

stats