Rússia acusa Ucraïna de promoure moviments anti-Putin a la frontera amb el país

Diversos grups de civils russos armats contraris al govern del Kremlin s’han organitzat en formacions paramilitars

Grups de civils russos contraris al govern de Putin s'organitzen en la frontera amb Ucraïna / À Punt NTC

Rússia ha posat en marxa una operació anomenada antiterrorista per a intentar neutralitzar diversos grups de russos civils armats oposats al règim de Putin, que des del dilluns ocupen una part del seu territori a la frontera amb Ucraïna. El Kremlin manté que els està fent retrocedir i acusa Ucraïna d'estar darrere d'aquestes incursions, amb què pretén desviar l'atenció de la derrota patida a Bakhmut. Ucraïna nega que done suport a aquests grups i nega també haver perdut completament el control sobre Bakhmut.

Per part seua, els russos rebels estan agrupats en dues formacions paramilitars: la Legió de la Llibertat i el Cos de Voluntaris Russos. A causa d’aquesta confrontació, els civils russos evacuats de la regió de Bélgorod no podien tornar a casa aquest dimarts de matí, tot i les peticions del governador regional.

L’atac, amb vehicles blindats, s'ha fet des d’Ucraïna i per ara és la incursió més important sobre territori rus des que començà la guerra. Una dona ha mort i huit civils han resultat ferits durant l'evacuació de nou pobles del districte de Gràivoron. Les autoritats russes han informat aquest mateix dimarts que han pogut expulsar cap a Ucraïna tots els atacants i que almenys setanta n'haurien mort en l'assalt.

També et pot interessar

stats