La incursió a Bélgorod pot obligar Rússia a replegar tropes d'Ucraïna, segons Kíiv

El Cos de Voluntaris Russos, un dels dos grups que van participar en la incursió armada llançada dilluns a la regió fronterera russa, nega que haja tingut baixes

Membres del Cos de Voluntaris Russos posen en l'encreuament fronterer de Graivoron en Kozinka, en la regió de Bélgorod, Rússia
Membres del Cos de Voluntaris Russos posen a l'encreuament fronterer de Gràivoron, a la regió russa de Bélgorod / Reuters

La viceministra de Defensa ucraïnesa, Hanna Maliar, ha dit que Rússia s'enfronta al dilema de reagrupar les seues forces per a suprimir la incursió armada de voluntaris russos anti-Putin a Bélgorod o continuar enviant “totes les seues forces” als fronts d'Ucraïna.

“Els russos s'enfronten a la qüestió de reagrupar les seues forces perquè actualment ho necessiten per a calmar la situació a la regió de Bélgorod”, ha dir Maliyar a l'Ukrainska Pravda. “I en aquests moments han enviat totes les seues forces als fronts d'Ucraïna”, ha afegit, per acabar destacant: "La decisió depén ara d'ells”.

Rússia assenyala directament Ucraïna com a responsable d'aquesta operació, però les autoritats de Kíiv asseguren que és obra de grups formats, exclusivament, per ciutadans russos. Maliar ha tornat a negar la implicació ucraïnesa en la incursió armada a Bélgorod, reivindicada per dos grups de voluntaris russos establits a Ucraïna que lluiten al costat de Kíiv contra l'exèrcit rus.

Les autoritats russes han desactivat l'alerta antiterrorista a la regió de Bélgorod, a la frontera amb Ucraïna. El Ministeri de Defensa assegura que ha liquidat tots els agressors.

El portaveu del ministeri afirma que els assaltants han sigut expulsats a Ucraïna, on l'artilleria els ha continuat atacant. En l'operació haurien mort més de 70 combatents, que Rússia qualifica de terroristes ucraïnesos. Però els autors mantenen que formen part de les milícies que s'oposen a Vladímir Putin.

El Cos de Voluntaris Russos nega baixes en la incursió a Bélgorod

El Cos de Voluntaris Russos, un dels dos grups que van participar en la incursió armada llançada dilluns des d'Ucraïna a la regió fronterera russa de Bélgorod, nega que haja tingut baixes.

"No sabem quines columnes va aniquilar el senyor Ígor Konaixénkov (portaveu del Ministeri de Defensa de Rússia), però el Cos de Voluntaris Russos no té baixes", ha assenyalat en el seu canal de Telegram.

El Ministeri de Defensa de Rússia va declarar dimarts que les tropes russes havien matat tots els participants en la incursió.

Per contra, el mateix Cos de Voluntaris Russos ha afirmat en la seua publicació: "Pel que fa a les fotos que circulen en les xarxes de sabotejadors morts, els nostres combatents porten multicàmeres i no Píxel. Per a tindre-ho en compte".

La defensa antiaèria russa abat un dron a Bélgorod

Un dron ha sigut abatut als afores de la ciutat de Bélgorod i no hi ha hagut víctimes en l'operació, segons informa el governador d'aquesta entitat federada russa, Viatxeslav Gladkov. Segons imatges difoses en les xarxes socials, l'artefacte explosiu no ha arribat a esclatar.

Dilluns un grup de més de 70 sabotejadors, d'acord amb el Ministeri de Defensa de Rússia, van llançar una incursió armada amb blindats a la regió de Bélgorod des d'Ucraïna.

L'acció la van assumir grups de russos que combaten del costat de Kíiv: el Cos de Voluntaris Russos i la Legió Llibertat per a Rússia.

Almenys dos soldats russos han mort i quatre han resultat ferits en l'atac, segons el diari rus Kommersant. Les baixes en el bàndol rus s'han produït en una guarnició militar situada a 10 quilòmetres de la frontera i on van caure tres projectils.

També et pot interessar

stats