Moscou pateix un atac amb 25 drons que provoca danys en diversos edificis

Fortes explosions han sacsat Kíiv per tercera nit consecutiva a conseqüència d'un tercer atac rus en les últimes 24 hores, amb vint drons, que han causat la mort d'almenys una persona

Incendi en un edifici d'apartaments després de ser danyat durant un atac massiu d'avions no tripulats russos, a Kíev, Ucraïna,
Incendi en un edifici d'apartaments després de ser danyat durant un atac massiu d'avions no tripulats russos, a Kíev, Ucraïna, / State Emergency Service of Ukraine (Reuters)

La capital russa ha patit aquest dimarts un atac amb drons que han causat "danys menors" en diversos edificis, segons ha indicat l'alcalde de Moscou, Serguei Sobianin. "Tots els serveis d'emergència de la ciutat es troben en el lloc dels fets", afirma.

L'alcalde ha indicat que fins al moment ningú ha resultat greument ferit i que s'estan investigant les circumstàncies del succeït.

Es tracta de l'atac més greu contra Moscou des del que va denunciar Rússia en la nit del 2 de maig contra el Kremlin, també amb drons, i que Rússia va atribuir directament a Ucraïna.

Segons Sobianin, per raons de seguretat, els serveis d'emergència han evacuat els veïns de diverses entrades de dos edificis colpejats per un dels drons.

El governador de la regió de Moscou, Andréi Vorobiov, ha assenyalat que els residents de la província van poder sentir els sons de les explosions a causa del funcionament del sistema de defensa aèria. "Diversos drons van ser derrocats en acostar-se a Moscou", ha assegurat.

D'acord amb Sobianin, "uns 25 drons van participar en l'atac matutí a Moscou i la regió de Moscou". Segons ha dit, "tres drons es van estavellar contra edificis residencials" i un d'ells "portava artefactes explosius que no van detonar".

Tots els aeroports de Moscou i la seua província funcionen amb normalitat després de l'atac amb drons que ha patit la capital russa, segons informa aquest dimarts l'Agència d'Aviació Civil de Rússia (AACR). "A les 08:00 hora local (05:00 GMT) tots els serveis aeroportuaris i els òrgans de control del trànsit aeri treballaven sense novetat", afirma.

Un mort a Kíiv en la tercera onada d'atacs russos

Fortes explosions han sacsat la capital ucraïnesa per tercera nit consecutiva a conseqüència d'un nou atac rus, el tercer en les últimes 24 hores, amb vint drons kamikaze que han causat la mort d'almenys una persona, segons informa l'alcalde de Kíiv, Vitalii Klychko.

Tots els drons van ser abatuts per les defenses antiaèries ucraïneses, segons el comunicat de l'administració militar regional, però les restes d'alguns dels aparells no tripulats van caure després de la intercepció sobre zones residencials, provocant danys en habitatges i en vehicles particulars.

Segons l'alcalde Klychko, quatre persones han resultat ferides i han sigut hospitalitzades i vint veïns d'un bloc de cases han sigut evacuats després que les restes d'un dron provocaren un incendi a l'edifici.

També et pot interessar

stats