Kíiv pateix el major atac amb drons russos des de l'inici de la invasió

Tot i que no es coneixen encara tots els danys les autoritats ucraïneses han confirmat la mort d'almenys una persona

Els bombers treballen en un dels edificis afectats per l'atac amb drons a Kíiv
Els bombers treballen en un dels edificis afectats per l'atac amb drons a Kíiv / Reuters

Les autoritats de Kíiv van informar aquest diumenge que la capital ucraïnesa ha patit anit l'atac més gran amb drons russos des de l'inici de la invasió per tropes de Moscou, que ha deixat almenys una persona morta i una altra ferida.

L'administració militar de la capital d'Ucraïna ha afirmat en el seu canal de Telegram que les defenses aèries ucraïneses han destruït més de quaranta drons kamikaze de fabricació iraniana en l'espai aeri de Kíiv.

"Aquest ha sigut l'atac amb drons més massiu contra la capital des de l'inici de la invasió a gran escala", ha assenyalat la institució.

Tot i que han assenyalat que encara no hi ha dades concloents, les autoritats municipals afirmen que les restes dels drons derrocats han causat danys personals i materials en diversos districtes de Kíiv.

En concret al districte de Holosiivski una persona ha mort i una altra ha resultat ferida a causa de l'impacte patit per un edifici no residencial de set plantes i a més s'han registrat diversos incendis.

Segons ha informat l'alcalde de Kíiv, Vitali Klitxkó, les primeres explosions es van produir al voltant de la 01:00 hora local, però els drons van continuar arribant en diverses onades i procedents de diferents direccions al llarg de la nit.

D'acord amb el mitjà ucraïnés Kíiv Independent, l'atac podria formar part d'un pla rus per a esgotar les defenses antiaèries ucraïneses, que inclouen els sistemes antimíssils Patriot subministrats pels Estats Units, en vespres de l'esperada contraofensiva ucraïnesa.

També et pot interessar

stats