Rússia s'acarnissa amb Kíiv amb intensos bombardejos durant tot el dia

És el quinzé atac contra la ciutat en el mes de maig, que ha rebut més de quaranta míssils i drons russos

La gent observa els cotxes danyats després d'un atac nocturn de drons fabricats iranians russos a Kíev.
La gent observa els cotxes danyats després d'un atac nocturn de drons russos a Kíiv / Aleksandr Gusev / Europa Press

L'Exèrcit rus bombardeja la capital ucraïnesa de manera acarnissada, segons ha denunciat el seu alcalde, Vitali Klitxkó. Per primera vegada en molt de temps, Kíiv ha rebut atacs a plena llum de dia, coincidint amb l’aniversari de la seua fundació com a ciutat, aquest diumenge. És el quinzé atac contra el municipi en el mes de maig, que ha rebut més de quaranta míssils i drons russos, segons ha confirmat l’administració militar de Kíiv.

L’al·luvió ha sorprés molts ciutadans fora dels refugis i de camí al treball. Una persona ha sigut hospitalitzada després de resultar ferida al districte de Podilsk. Mentrestant, els ucraïnesos continuen a la regió russa de Bélgorod, on el Grup Wagner proposa crear una zona de seguretat de trenta metres per a frenar els atacs enemics. El seu governador, Viatxeslav Gladkov, ha denunciat més de 300 atacs ucraïnesos amb artilleria, foc de morter i drons suïcides.

Prigojin, cap del Grup Wagner, ha afirmat que l’Exèrcit rus no disposa de forces suficients per a protegir la frontera amb Ucraïna, amb una extensió de 540 quilòmetres.

Wagner s’ha oferit a entrenar les unitats d'autodefensa populars, que s'encarregarien de la seguretat a la franja amb Bélgorod, Kursk, Briansk, Vorónej i Rostov, totes limítrofes amb Ucraïna.

Kirilo Budànov, cap de la intel·ligència militar d'Ucraïna, ha afirmat que la gent “continua treballant” i que els atacants “ho lamentaran molt prompte”. El president ucraïnés, Volodímir Zelenski, ha glorificat els soldats que defenen “el cel ucraïnés” i ha donat les gràcies a aquells que contribueixen a la defensa de la població civil del “terror rus”.

D'altra banda, l'assessor presidencial ucraïnés, Mikhailo Podoliak, ha proposat crear una zona desmilitaritzada de 100-120 quilòmetres en aquelles regions russes una vegada acabe la guerra “per a previndre una repetició de l'agressió en un futur”.

També et pot interessar

stats