Un monjo budista agafa una depressió i demanda el temple per excés de treball

El religiós japonés iniciava la jornada a les 5 de la matinada i l'acabava ben entrada la nit, amb un dia al mes de descans.

El religiós japonés iniciava la jornada a les cinc de la matinada i l'acabava ben entrada la nit, amb un sol dia al mes de descans.
El religiós japonés iniciava la jornada a les cinc de la matinada i l'acabava ben entrada la nit, amb un sol dia al mes de descans.

Un monjo japonés ha demandat el temple budista on vivia per excés de treball. El religiós, de 40 anys, va agafar una baixa per depressió i ara reclama al centre 8,6 milions de iens (66.000 euros) pels danys ocasionats i en concepte de pagues no percebudes. 

Els fets han passat en un dels temples de Koyasan, Patrimoni de la Humanitat de la Unesco i meca del budisme al Japó.

El monjo hi va començar a treballar en 2008. Iniciava la jornada a les cinc de la matinada i l'acabava ben entrada la nit per a atendre les persones que s'allotjaven al temple o acudien a resar. Va arribar a tindre tan sols un dia lliure al mes. Aquest ritme de treball li va causar un depressió, per la qual va demanar la baixa el 2015.

Cinquanta dels 117 temples que hi ha a la muntanya Koya allotgen turistes i persones interessades en el budisme. La quantitat de visitants es va multiplicar des del 2015 arran del 1.200 aniversari de la fundació del temple Kongobuji, el principal de la zona.

En aquell any, el religiós assegura haver treballat 64 dies consecutius entre el març i el maig, i 32 entre el setembre i 'octubre, segons explica en la denúncia, que recull l'Agència Kyodo.

L'àrea de Koyasan, Patrimoni de la Humanitat de la Unesco des del 2004 i un dels llocs sagrats de pelegrinatge més importants del món, ofereix en diversos dels seus temples un tipus d'hostalatge anomenat shukubo perquè els pelegrins experimenten com és la vida dels monjos.

També et pot interessar

stats