Un atemptat contra dos centres educatius de la minoria xiïta deixa sis morts i, almenys, quinze ferits a l’Afganistan

L'atac amb explosius s'ha produït en un centre de suport escolar i una escola en l'àrea habitada per la minoria hazara

Els combatents talibans vigilen les cues de gent que espera l’ajuda humanitària a Kabul, en una imatge de la setmana passada
Els combatents talibans vigilen les cues de gent que espera l’ajuda humanitària a Kabul, en una imatge de la setmana passada / Ali Khara (Reuters)

Un atemptat comés contra diverses escoles on estudien alumnes de la minoria xiïta hazara deixa almenys sis víctimes mortals i quinze persones ferides i un nombre encara per determinar de víctimes mortals. L’atac amb explosius l’han patit diversos centres educatius de l’oest de Kabul, segons ha confirmat el portaveu de la policia de la capital, Khalid Zadran.

Els atemptats han tingut lloc aquest dimarts en un centre de suport escolar i una escola en l'àrea habitada per la minoria hazara de Dashte Barchi, en l'oest de Kabul, segons ha afirmat Zadran.

"No hi ha informació exacta sobre el nombre de morts i ferits, però lamentablement s'han confirmat almenys sis morts i més de quinze ferits", ha detallat el portaveu del Ministeri de l'Interior, Abdul Nafi Takor, que va advertir que "el nombre de morts podria augmentar".

Khalil, un testimoni de l'atemptat en el col·legi Abdul Rahim Shaheed d'aquest barri hazara, va elevar el nombre de víctimes a almenys 8 morts i més de 40 ferits, i va dir que les "dues explosions" en el centre es van produir per "control remot".

Segons aquest testimoni, una de les explosions es va produir "a l'interior del col·legi i l'altra en l'exterior", en el camí d'accés dels estudiants. En canvi, es desconeixen els detalls de l'altra explosió en el centre de suport escolar.

Tot i que els atemptats encara no els ha reivindicat ningú, tot sembla apuntar al grup jihadista Estat Islàmic, que sol reivindicar aquest tipus d'atacs contra els hazares, als quals considera apòstates.

Aquest barri habitat per la minoria hazara és objectiu habitual d'atacs islamistes, com el que van cometre el maig de 2021, quan un atemptat contra una escola femenina va deixar 110 morts, la majoria xiquetes, i 290 ferits, segons dades de la Fundació Hazara.

També et pot interessar

stats