Primera protesta de dones que reivindiquen els seus drets a Kabul

Les afganeses reben amb escepticisme el to conciliador dels talibans en la seua primera compareixença pública

Els missatges reivindiquen el dret de les dones a l’educació i a treballar / Shamshad News / Reuters
18 d'agost 2021 - 12:08

Aquests dies les xarxes socials bullen d’activitat amb vídeos sobre la situació de l'Afganistan. L’última imatge que s’ha fet viral ens mostra la valentia d’un grup de dones que reivindiquen els seus drets als carrers de Kabul. Es tractaria de la primera manifestació feminista de la qual es té constància després de l’arribada al poder dels talibans. Diversos mitjans locals han difós les imatges.

La protesta, amb missatges en què les dones reivindiquen el seu dret a l’educació i a treballar, es va produir el passat dimarts, coincidint amb la primera roda de premsa que els insurgents van convocar per a explicar el seu projecte de govern per al país. En el seu discurs van tractar de mostrar un to conciliador, i van afirmar que respectarien el drets de les dones dins del marc de la llei islàmica. Aquestes declaracions han sigut acollides amb escepticisme per les dones afganeses, ja que durant el govern talibà de 1996-2001 se’ls va impedir treballar i anar a escola.

Unes altres imatges que han circulat per les xarxes aquests dies són les de les periodistes afganeses que continuen treballant, com aquesta reportera del canal de notícies Tolo News.

Una altra periodista afganesa resident a Brusel·les que s’ha fet viral és Lailuma Sadid. En una pregunta en roda de premsa al secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, la periodista va demanar entre llàgrimes que no es reconega el govern talibà com a legítim: “No ens torneu a posar en la mateixa situació”, va suplicar.

La periodista afganesa Lailuma Sadid suplica a l'OTAN que no reconega el govern talibà com a legítim
La periodista afganesa Lailuma Sadid suplica a l'OTAN que no reconega el govern talibà com a legítim

També et pot interessar

stats