Un atac contra l’aeroport iemenita d’Aden deixa almenys 16 morts

Mig centenar de persones resulten ferides a causa de les tres explosions al recinte.

La pista d'aterratge durant l'atac a l'aeroport d'Aden (Iemen)
La pista d'aterratge durant l'atac a l'aeroport d'Aden (Iemen) / Reuters

Hi ha hagut tres explosions aquest dimecres a l’aeroport d’Aden, al Iemen, coincidint amb l’arribada del nou govern a la ciutat. L’atac ha deixat almenys 16 morts i aproximadament 50 ferits, tal com ha confirmat el vicedirector de l’oficina del Ministeri de Salut d’Aden. Malgrat això, fonts mèdiques han apuntat que hi hauria almenys 3 morts i 8 ferits.

A l’aeroport hi ha hagut dues explosions a la terminal principal, i una altra a l’entrada, en el moment de l'aterratge de l’avió amb els ministres del nou govern. Tots ells estan bé, segons ha informat l'executiu.

El primer ministre Maeen Abdelmalik Saeed ha qualificat l’atac d’“acte terrorista covard”. També ha afegit que només augmentarà la seua insistència per “a complir amb els seus deures fins al final del colp i el restabliment de l’Estat i l'estabilitat” al Iemen, en referència al moviment xiïta houthi que disputa el poder al govern des de 2014 i que el va expulsar de Sanà, la capital.

El nou gabinet està format per 24 ministres, cinc dels quals pertanyen al consell transitori del sud (CTS), que també té la seu a la ciutat d’Aden i on les seues forces s’havien enfrontat a les governamentals fins a arribar a un acord en 2019 fruit del qual es va crear el nou executiu. El procés de pau entre el govern i els rebels houthis, d’altra banda, està de moment estancat.

També et pot interessar

stats