La UE recomana "insistentment" demanar proves de covid als viatgers procedents de la Xina

Espanya ja demana una prova negativa i la pauta completa de vacunació a les persones que arriben del país asiàtic

Itàlia obliga a presentar una prova negativa de covid als passatgers procedents de la Xina
Itàlia obliga a presentar una prova negativa de covid als passatgers procedents de la Xina / Jennifer Lorenzini (Reuters)

La Unió Europea (UE) ha avançat aquest dimecres l'exigència de proves negatives de covid-19 a tots els viatgers de la Xina que arriben a territori comunitari, en resposta a l'auge de contagis en el gegant asiàtic. "Es recomana insistentment als estats membres que introduïsquen, per a tots els passatgers procedents de la Xina el requisit d'una prova de covid negativa realitzada no més de 48 hores abans de l'eixida" del país asiàtic, ha explicat un comunicat difós després d'una reunió del grup de Resposta Política Integrada a les Crisis (IPCR).

En la reunió, en què han participat els països del bloc comunitari, les institucions i altres experts, la UE ha acordat "un enfocament de precaució coordinat", atenent a la propagació del coronavirus a la Xina.

Espanya ja ha posat en marxa mesures de control sanitari als passatgers procedents de vols amb origen en aquell país, davant l'elevada transmissió del coronavirus al país asiàtic. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va informar que se sol·licita a aquests passatges un test negatiu de covid-19, i des del 3 de gener, també la pauta completa de vacunació.

També et pot interessar

stats