Ucraïna denuncia un atac rus amb coets en ple centre de Kíiv

A Soledar, la situació militar origina versions oposades: mentre que Moscou dona la ciutat per ocupada Zelenski ho nega

Tancs russos en la regió de Donetsk
Tancs russos a l'àrea de Donetsk / Ministeri de Defensa de Rússia

Les autoritats ucraïneses han denunciat aquest dissabte un atac rus amb coets en el centre de la capital, Kíiv, que ha causat danys en un edifici no residencial i en un “objectiu d'infraestructura”, encara que no es té constància de morts i ferits.

En un primer moment, les autoritats han informat d'almenys un atac amb coets en el barri de Dniprovski, en la part esquerra del riu que divideix la capital en dues meitats, segons l'alcalde de la ciutat, Vitali Klitxko.

“Explosions en el districte de Dnipro. Tots els serveis es dirigeixen al lloc. Queden-se en els refugis!”, ha fet saber Klitxko en el seu compte de Telegram. L'atac ha sigut immediatament verificat per l'administració militar de la capital. Poc després, l'alcalde ha confirmat que les restes d'un coet havien caigut en el barri d'Holosiiv, en la riba dreta del riu, sense víctimes a lamentar.

Així mateix, s'han reportat diverses explosions aquest dissabte a la ciutat de Zaporíjia, segons ha informat el secretari de l'alcaldia, Anatoli Kurtev. “Al matí, l'enemic ha tornat a atacar Zaporíjia. S'està aclarint la informació sobre les explosions escoltades pels ciutadans”, ha compartit.

També l'alcalde de Khàrkiv, Igor Terejov, ha comunicat atacs russos amb dos míssils S-300 contra la infraestructura del districte industrial de la ciutat. De moment s'està aclarint si hi ha víctimes i danys.

Quasi 600 residents continuen a Soledar, entre ells xiquets

Mentrestant, les tropes ucraïneses avancen cap a Bakhmut, la ciutat del Donbass on combaten amb els russos des de fa sis mesos i que és ara l'objectiu principal del Kremlin. Aquesta s'ubica a deu quilòmetres de Soledar, un poble més menut que Rússia dona per conquistat, gràcies a l'acció dels mercenaris del grup Wagner. El president ucraïnés, Volodímir Zelenski ha negat aquesta versió i ha explicat que la lluita continua, tant a Soledar com als pobles veïns.

Els testimonis parlen de combats acarnissats, amb centenars de morts i amb 600 persones atrapades, entre elles quinze menors. Abans de la guerra hi havia 20.000 residents. 

Per a evitar que Rússia ocupe la totalitat del Donbass, Ucraïna ha demanat aquest dissabte al Regne Unit més carros de combat, una petició acceptada pel primer ministre, Rishi Sunak, que ha dit que proporcionarà dotze unitats dels potents Challenger 2. Alemanya també podria autoritzar l'exportació dels tancs Leopard, una decisió que haurà d'esperar perquè segons ha publicat la premsa del país, la dimissió de la ministra de Defensa és imminent.  

També et pot interessar

stats