Zelenski diu que Rússia fingeix avanços a Soledar per a guanyar suport ciutadà

Rússia afirma que la sort de Soledar, a l'est d'Ucraïna, està tirada, encara que admet que centenars de soldats ucraïnesos encara ofereixen resistència al centre de la ciutat

Militar ucraïnés prop de la frontera amb Bielorússia
Militar ucraïnés prop de la frontera amb Bielorússia / Gleb Garanich (Reuters)

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha assegurat que Rússia està fingint la consecució d'assoliments bèl·lics a Soledar, a la regió de Donetsk, per a recaptar el suport a la guerra entre la ciutadania.

"Però la lluita continua. La direcció de Donetsk resisteix. I fem tot, sense detindre'ns ni un sol dia, per a enfortir la defensa ucraïnesa", ha afirmat en el seu habitual discurs televisat. Rússia va assegurar dimecres que la sort de la ciutat de Soledar, a l'est d'Ucraïna, està tirada, encara que va admetre que diversos centenars de soldats ucraïnesos encara ofereixen resistència al centre d'aquesta localitat, pràcticament reduïda a ruïnes després de mesos de bombardejos.

"Unitats de les forces aerotransportades han bloquejat Soledar des del nord i el sud. Les forces aèries ataquen les fortificacions enemigues i les unitats d'assalt lluiten a la ciutat", va afirmar en compareixença de premsa el portaveu del Ministeri de Defensa de Rússia, el tinent general Ígor Konashénkov.

El comunicat militar es va produir hores després que el cap de la companyia militar privada Wagner, Yevgueni Prigozhin, anunciara que els seus homes havien aconseguit el control de "tot el territori de Soledar". Però segons el mandatari ucraïnés, Rússia "i els seus propagandistes estan tractant de fingir que una part de Soledar, una ciutat que va ser destruïda quasi per complet pels ocupants, és suposadament alguna mena d'assoliment".

La realitat, ha afegit Zelenski, és que ho presenten així a la seua societat perquè "donen suport a la mobilització i donen esperança als qui donen suport a l'agressió". Per al president d'Ucraïna, l'agressió de Rússia "s'esgotarà només quan les ambicions russes no tinguen una altra alternativa que la derrota" en el front, en la política, en l'economia i en l'àmbit legal.

També et pot interessar

stats