Rússia substitueix el cap de les forces militars que combaten a Ucraïna

El nou comandant serà l’actual cap de l'Estat Major de l’exèrcit rus, Valeri Gueràsimov

Les forces de l'autoproclamada República Popular de Donetsk disparen un morter autopropulsat prop de Bakhmut, Ucraïna,
Les forces de l'autoproclamada República Popular de Donetsk disparen un morter autopropulsat prop de Bakhmut, Ucraïna, / Alessandro Guerra (Efe)

Rússia ha substituït aquest dimecres el comandant de les forces militars que combaten a Ucraïna des de febrer del 2022, el general Serguei Surovikin, per l’actual cap de l'Estat Major de l'exèrcit rus, Valeri Gueràsimov. 

A partir d’ara, Surovikin, que també ha combatut a Síria i és cap de la Força Aèria, exercirà un altre càrrec: el de sotscap de l'agrupació conjunta de tropes a la zona de l’operació militar especial. Treballarà al costat d’Oleg Saliukov, comandant de l’Exèrcit de Terra, i d'Aleksei Kim, sotscap de l’Estat Major de les Forces Armades.

El motiu del nomenament de Gueràsimov és “l'ampliació de la magnitud dels objectius a complir i la necessitat de l'organització d'una cooperació més estreta entre les diferents tropes de l'exèrcit”, segons ha informat el govern rus. La seua incorporació al càrrec busca “millorar la qualitat dels subministraments i l'efectivitat del comandament de l'agrupació de forces”.

Des de la presa de la localitat de Lissitxansk a principis de juliol del passat any, l'exèrcit rus ha patit diversos revessos, com la retirada de Kherson, fins i tot la capital regional, i de part de la regió de Khàrkiv. En aquell moment, l’exèrcit va augmentar els soldats fins a arribar al milió i mig, quasi la meitat d'ells, militars professionals.

En aquests moments, les tropes russes i les unitats de la companyia militar privada Wagner combaten als carrers de la localitat de Soledar, a la regió de Donetsk.

La conquesta d’aquesta zona seria la primera gran victòria russa en mes de mig any i aplanaria el camí per a atacar Bakhmut, un important encreuament de camins que condueix als principals bastions ucraïnesos del Donbass.

També et pot interessar

stats