Serhí Kislítsia: "Rússia no té potència per a aconseguir la victòria en el camp de batalla"

L'ambaixador d'Ucraïna en l'ONU es mostra convençut de la victòria, però considera que la derrota militar no posarà fi al conflicte, ja que cal que Rússia es democratitze

L'ambaixador d'Ucraïna en l'ONU, Serhí Kislítsia, a 'Les notícies del matí'
L'ambaixador d'Ucraïna en l'ONU, Serhí Kislítsia, en 'Les notícies del matí' / À Punt Notícies

L'ambaixador d'Ucraïna en l'ONU, Serhí Kislítsia, es mostra convençut de la victòria sobre Rússia en la guerra, però considera que la derrota militar no posarà fi al conflicte, ja que cal que Rússia es democratitze.

Segons ha explicat en Les notícies del matí, "és molt important que el sistema criminal i corrupte a Rússia es canvie, és la tasca per als mateixos russos de començar una marxa llarga amb rumb a la democràcia".

L'ambaixador participa aquest dimarts a València en la segona de les dues jornades del fòrum que debat sobre el paper d'Iberoamèrica en la mediació i resolució de conflictes internacionals.

Serhí Kislítsia ha recordat que l'actual guerra no va començar el 2022, sinó el 2014 amb l'annexió russa de Crimea. "Lluitem des de fa nou anys i el 2023 serà un any de la victòria ucraïnesa amb el suport de tots els aliats incloent Espanya".

Lluitem des de fa nou anys i el 2023 serà l'any de la victòria ucraïnesa amb el suport de tots els aliats incloent Espanya

Al seu judici, "Rússia no té potència per a aconseguir la victòria en el camp de batalla". A més, ha destacat que més de 85% dels ucraïnesos està en contra de les concessions territorials i "lluitarem per la integritat d'Ucraïna".

Sobre els últims atacs a Soledar on no queden murs sencers, l'ambaixador ha citat Hemingway: "Pots destruir però no derrotar".

La conferència amb la qual l'ambaixador ucraïnés inicia aquest fòrum es titula "Nous conflictes. Nous reptes per a construir la pau".

Serhí Kislítsia ha indicat que els ucraïnesos veuen possible la pau negociada entre Rússia i Ucraïna i "per això el president Zelenski ha redactat una fórmula de pau de deu punts i jo parlaré d'aquest pla en la conferència".

D'altra banda, Ucraïna ha demanat formalment expulsar Rússia del Consell de Seguretat de l'ONU. Segons Kislítsia, "Rússia és un agressor i encara està en l'ONU en el Consell amb dret a veto i fa que estiga paralitzat".

L'esdeveniment que se celebra a València, organitzat per la Universitat per a la Pau de l'ONU que reuneix diversos exmandataris, polítics i veus expertes en relacions internacionals com l'expresident de Colòmbia, Álvaro Uribe.

També et pot interessar

stats