Zelenski destaca la resistència ucraïnesa a Soledar: "No queden murs sencers"

Les tropes russes han intensificat els atacs contra Soledar, el control de la qual, al costat del de Bakhmut, els obriria el camí cap a Kramatorsk i Sloviansk, els principals bastions ucraïnesos al Donbass

Operaris treballen en un mercat afectat per bombardejos a Shevchenkove, regió de Khàrkiv, nord-est d'Ucraïna
Operaris treballen en un mercat afectat per bombardejos a Xevtxénkove, regió de Khàrkiv, nord-est d'Ucraïna / Sergey Kozlov (Efe)

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha destacat la resistència ucraïnesa a Soledar (Donetsk), on "quasi no queden murs sencers", encara que s'ha guanyat "més temps i més poder per a Ucraïna".

En el seu habitual discurs televisiu, Zelenski ha assegurat que el resultat "d'aquesta dura i llarga batalla serà l'alliberament" de tot el Donbass.

"Tot està completament destruït, quasi no queda vida. Tota la terra prop de Soledar està coberta amb els cadàvers dels ocupants i les cicatrius de les explosions. Així és com es veu la bogeria".

Zelenski ha agraït la lluita de "tots els guerrers de Soledar que resisteixen els nous i fins i tot més durs atacs dels ocupants".

Ucraïna conté amb prou faenes l'avanç rus a la ciutat de Soledar, on les unitats de la companyia russa Wagner asseguren haver-se endinsat en els límits d'aquest bastió ucraïnés estratègic.

Les tropes russes han intensificat els atacs contra Soledar. El control d'aqueasta població i de la veïna Bakhmut, els obriria el camí cap a Kramatorsk i Sloviansk, els principals bastions ucraïnesos al Donbass.

La viceministra de Defensa d'Ucraïna, Hanna Maliar, va reconéixer per la seua part que "la situació a l'est és difícil". Segons Maliar, els russos han concentrat a l'est d'Ucraïna forces considerables per a iniciar una ofensiva amb la finalitat de prendre el control total d'aquesta regió.

Mentrestant, les forces russes van anunciar la presa de la localitat de Bakhmutske, al sud de Soledar i a huit quilòmetres de Bakhmut, ciutat estratègica a més per ser un nus d'aprovisionament important de les forces ucraïneses a l'est del país.

Amb l'amenaça d'una nova ofensiva russa, Ucraïna espera rebre els subministraments d'armes per part d'Occident, que permetrien detindre l'avanç rus.

També et pot interessar

stats