Trump reapareix a Washington i insinua que es presentarà a les presidencials de 2024

L'expresident dels Estats Units reitera el "triomf" de les eleccions de 2020 davant Biden i carrega contra el comité que investiga l'assalt al Capitoli

Trump, durant un acte de l'America First Policy Institute, aquest dimarts
Trump, durant un acte de l'America First Policy Institute, aquest dimarts / Sarah Silbiger (Reuters)

Díhuit mesos després d'haver abandonat la Casa Blanca, l'expresident dels Estats Units Donald Trump ha reaparegut aquest dimarts a Washington reivindicant-se a si mateix com el guanyador de les últimes eleccions presidencials, que convertiren el demòcrata Joe Biden en el nou líder del país. Ha deixat la porta oberta, a més, a presentar-s'hi de nou en 2024 per a intentar recuperar la presidència.

"Em vaig presentar una primera vegada i vaig guanyar. Després em vaig presentar una segona vegada i em va anar molt millor. Vaig tindre molts milions més de vots. Tal vegada ho hem de fer una altra vegada", ha dit davant el centre de pensament conservador America First Policy Institute.

El discurs de Trump coincideix amb l'eixida a la llum de les noves revelacions del comité del Congrés que investiga l'assalt violent del 6 de gener de 2021 al Capitoli, que va tindre lloc mentre se certificava la victòria electoral de Biden. Entre d'altres, han provat que l'exmandatari republicà no va voler frenar a temps la multitudinària protesta —que va saldar-se amb cinc morts—, ni tampoc desacreditar-ne els infractors.

Trump ha tornat a carregar contra aquesta comissió i critica que els integrants, set legisladors demòcrates i dos republicans, són "els mateixos que deien que era un agent de Rússia". La campanya del magnat nord-americà per a les eleccions de 2016 va ser objecte d'investigació per part de l'FBI a causa dels vincles amb Rússia.

Sense declarar obertament que vol intentar optar de nou a la Casa Blanca, l'exmandatari republicà es nega a quedar-se en un segon pla. "Renunciar a les meues creences, acceptar quedar-me en silenci i a casa, seria fàcil. La persecució a Donald Trump cessaria immediatament, però no ho puc fer perquè estime el nostre país i la gent del nostre país", ha sostingut.

I ha insistit que se sacrifica pels Estats Units: "Fer-ho és un honor, perquè si no ho faig la nostra nació està condemnada a ser una altra Veneçuela o una altra Unió Soviètica. Estem encaminats a això", ha lamentat Trump.

Més d'any i mig després, l'expresident no ha reconegut encara la derrota en els comicis de 2020 i reiteradament ha al·legat, sense proves, que hi va haver frau electoral. Una denúncia que ha sigut desestimada per diversos tribunals dels Estats Units, inclòs el Suprem.

També et pot interessar

stats