Trump, mentides i cinisme en horari de màxima audiència: es burla de la seua víctima i anuncia que indultarà els assaltants al Capitoli

L'expresident dels Estats Units reconverteix una entrevista de la CNN en un míting per a defensar-se de la condemna per abús sexual i insistir en el frau electoral i altes teories de la conspiració

L'expresident dels Estats Units Donald Trump en un moment de l'entrevista
L'expresident dels Estats Units Donald Trump en un moment de l'entrevista / AFP

La CNN havia convidat Donald Trump a una entrevista i l'expresident dels Estats Units no ha desaprofitat l'altaveu per a divulgar mentides i presumir de vulgaritat i cinisme en horari de màxima audiència, qualitats que aplaudeix una part gens menyspreable de la societat estatunidenca. L'expresident dels Estats Units ha insistit a difamar la dona de qui va abusar sexualment en els 90, segons acaba de dictaminar un jurat de Nova York, a més de fer proselitisme de les seues posicions antisistema, reivindicant l'assalt del Capitoli, entre aplaudiments del públic, majoritàriament republicà, que omplia el plató de la televisió.

A Jean Carroll, la víctima, que va denunciar que Trump la va forçar en uns provadors, l'ha tornada a qualificar de "boja", tot i la condemna per difamació que acompanya la d'abús sexual, per la que li ha pagat cinc milions d'indemnització. L'exmandatari republicà ha insistit a defendre que no la coneix i davant les càmeres de la CNN ha arribat a jurar-ho pels seus fills. L'equip legal de l'empresari recorrerà contra la sentència, que ell considera que és producte d'un "juí comprat".

Considera que les dones l'acusen falsament per la seua fama i s'ha reafirmat en les afirmacions filtrades, en la campanya presidencial de l2016, en què presumia que per la seua condició pública les dones li deixaven fer-los de tot, fins i tot "agarrar-les per la figa". Segons ha matisat Trump, va dir que "les dones et deixen", no que les forçara, i que així ha sigut amb les persones riques i famoses des fa "un milió d'anys o més".

L'expresident dels Estats Units ha insistit en la teoria de la conspiració, perseverant en les denúncies falses per frau electoral en els comicis presidencials, on el va derrotar el demòcrata Joe Biden, defensant una vegada més sense proves que van ser unes eleccions "falsejades". Per a l'empresari, tot és producte d'una persecució contra la seua persona. I en aquest marc situa també les investigacions judicials pendents, com l'apropiació de documents classificats o l'intent d'interferència en el recompte de vots a Geòrgia.

Indults per als assaltants del Capitoli

S'ha emocionat Trump recordant què va suposar l'assalt del Capitoli, en què cinc persones van perdre la vida, que ha destacat com un "dia bell i increïble". A la multitud a què es va dirigir en els minuts previs i a la qual s'acusa d'intentar un colp d'estat, Trump ha dit que va veure persones "orgulloses" amb "amor al cor". I ha promés indults per a la majoria de les més de 300 persones condemnades per crims com agressió, destrucció de propietat governamental o sedició. La majoria republicana va absoldre Trump en el juí polític, però la seua participació continua sota investigació del Departament de Justícia.

La CNN, criticada per facilitar un míting a Trump

La performance de Trump l'ha gestionada com ha pogut la periodista Kailtan Collins, a qui l'expresident ha esbroncat en diversos moments de l'entrevista i ha titllat de "persona desagradable", quan li ha preguntat per temes que l'incomodaven. Tot, entre els aplaudiments del públic del plató, que ha celebrat amb fervor moltes de les eixides de to de l'expresident dels Estats Units.

El republicà ha mantingut sempre una tensa relació amb la CNN, a la qual ha acusat a voltes de difondre "notícies falses". La decisió de la cadena d'entrevistar-lo en aquest format ha sigut àmpliament qüestionada, per haver facilitat un míting de l'expresident i haver posat en risc una víctima d'abús sexual, com ha destacat la congressista demòcrata Alexandria Ocasio-Cortez.

També et pot interessar

stats