El jurat considera Trump culpable d’abusar sexualment de l’escriptora E. Jean Carroll

Carroll acusava l’expresident dels EUA d'haver-la violat al vestidor d'uns magatzems de Nova York en la dècada dels noranta

Donald Trump, a la seua arribada al Tribunal Penal de Manhattan
Donald Trump, a la seua arribada al Tribunal Penal de Manhattan / Eduardo Muñoz / Reuters

Un jurat format per nou membres en la Cort Federal de Manhattan ha considerat aquest dimarts l’expresident dels Estats Units Donald Trump culpable d’abusar sexualment, però no de violar, l’escriptora E. Jean Carroll i posteriorment de difamar-la, acusant-la de mentidera. Aquest és un nou revés judicial per a Trump, que preveu tornar a presentar-se a la campanya per a les eleccions als Estats Units de 2024. 

És la primera ocasió que Trump és condemnat després de deixar la presidència del país, encara que el gener passat la seua empresa, The Trump Organization, va ser sentenciada a pagar 1,61 milions de dòlars per una trama d'evasió fiscal.

Carroll, de 79 anys, acusava Trump, de 76, d'haver-la violat al vestidor d'uns grans magatzems de Nova York en la dècada dels noranta, i també de difamar-la quan ella es va decidir a fer pública la seua denúncia en un llibre que va publicar el 2019.

El jutge va advertir que no admetria crits ni aplaudiments en el moment de pronunciar el veredicte, i la denunciant, Carroll, que també va acudir a aquesta última sessió, no va mostrar cap reacció immediata.

El jurat havia de pronunciar-se sobre si l'expresident era responsable (terme usat en els casos civils) per violació, per abús sexual o per tocaments, i el jurat ha triat la segona possibilitat, a més de considerar-lo responsable per difamació. També ha decidit que l’exmandatari ha d'indemnitzar l’escriptora amb cinc milions de dòlars, dels quals dos són pels "danys" causats en l’agressió sexual i 2,7 milions per danys a la seua reputació.

Trump no ha comparegut en tot aquest temps, mentre que l'escriptora ho ha fet en totes les sessions durant les dues setmanes que ha durat el juí. En tractar-se d'un cas per la via civil, no hi ha penes de presó associades.

També et pot interessar

stats