Donald Trump, absolt en el juí polític per l’assalt al Capitoli

Els vots republicans del Senat salven a l’expresident dels Estats Units i eviten la seua condemna.

El president dels Estats Units, Donald Trump

L’expresident dels Estats Units, Donald Trump, ha sigut absolt aquest dissabte pel Senat, sota control demòcrata, de qualsevol culpa en l’assalt al Capitoli el passat 6 de gener, en una de les jornades més convulses de la història del país, i on van morir cinc persones.

Només set vots republicans han votat a favor de condemnar Trump per “incitar a la insurrecció”. El marcador final ha quedat amb 57 vots a favor de la condemna i 43 en contra, unes xifres insuficients per als demòcrates, que necessitaven una majoria de 67 vots per a condemnar l’expresident, una cosa que des del principi semblava altament improbable a causa de la influència que Trump encara té en la seua base de votants.

Els vots dels republicans en el Senat, constituït com a jurat en aquest segon impeachment, han salvat Trump i han impedit que els demòcrates disposaren de suficients vots per a condemnar-lo.

Trump ha celebrat la seua absolució i ha advertit que el seu moviment per a “fer els Estats Units grans de nou” només acaba de començar.

“El nostre moviment històric, patriòtic i bonic per a fer els Estats Units grans de nou només acaba de començar. En els pròxims mesos, tinc molt a compartir amb vosaltres i espere continuar el nostre viatge junts per a aconseguir la grandesa estatunidenca per a tota la nostra gent. Mai hi ha hagut res d'igual!”, ha dit Trump en un comunicat.

També et pot interessar

stats