Trump diu que té proves que va haver-hi frau electoral a Geòrgia

L'expresident dels Estats Units està segur que l'exoneraran de la quarta imputació quan presente un informe "detallat" i "irrefutable" dilluns vinent

El president dels Estats Units, Donald Trump, en una imatge d'arxiu
L'expresident dels Estats Units Donald Trump, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'expresident dels Estats Units Donald Trump (2017-2021) ha contestat la imputació judicial per intentar manipular les eleccions presidencials del 2020 a l'estat de Geòrgia, on va perdre per un marge molt estret contra el rival demòcrata, Joe Biden. L'endemà que un gran jurat l'acusara de tretze càrrecs, l'empresari i polític republicà s'ha mostrat convençut que resultarà exonerat en aquest cas gràcies a les conclusions d'una investigació que presentarà la setmana que ve i que, segons ell, prova que hi va haver frau electoral en aquest estat clau. "Un informe gran, complex, detallat, però irrefutable sobre el frau electoral presidencial que va tindre lloc a Geòrgia està quasi complet i el presentaré en una important conferència de premsa", ha apuntat aquest dimarts en la xarxa Social Truth, de què és propietari.

El document es donarà a conéixer dilluns pròxim a Bedminster, Nova Jersey. I serà "concloent" perquè es retiren "tots els càrrecs" contra ell i els altres díhuit assessors imputats: "Hi haurà una exoneració completa! Mai han perseguit els que manipularen les eleccions, sinó els que han lluitat per a trobar els manipuladors!", ha insistit l'exmandatari.

Els més de dos anys d'investigacions dirigits per la fiscal Fani Willis han quallat en una acusació de tretze càrrecs per a Trump que es va fer pública aquest dilluns. El més greu dels delictes que se l'imputen ací és el d'haver vulnerat la llei de Geòrgia contra el crim organitzat, que implica pena de presó si es confirma la condemna. Entre els noms que acompanyen l'expresident estatunidenc en la causa estan l'exadvocat personal i exalcalde de Nova York, Rudy Giuliani, i l'excap de gabinet Mark Meadows.

És la quarta imputació que esguita al magnat en a penes quatre mesos i arriba sols dues setmanes després que un altre gran jurat de Washington D.C. l'acusara de quatre càrrecs per suposadament intentar alterar el resultat de les presidencials de 2020, episodi que va culminar amb l'assalt violent al Capitoli del 6 de gener de 2021. A més, a Nova York l'han imputat amb 34 delictes per subornar presumptament l'actriu porno Stormy Daniels durant la campanya de 2016, amb qui hauria tingut una relació extramatrimonial que volia tapar. I l'altra causa penal que té pendent està a Florida, on l'acusen de quaranta càrrecs per emportar-se il·legalment i guardar en la mansió de Mar-a-Lago documents classificats de la Casa Blanca.

Repetint el patró de les altres tres imputacions, Trump ha carregat contra el departament de Justícia només esclatar-ne la més recent. Així, ha assegurat que "la caça de bruixes continua" i ha qualificat Willis com "una fiscal de districte fora de control i molt corrupta, que va fer campanya i va recaptar diners amb el lema "Agafaré a Trump". En un comunicat, l'equip del candidat a la nominació republicana de 2024 ha afirmat que tots "els intents demòcrates" de traure'l de la campanya per a les pròximes eleccions presidencials "fracassaran".

També et pot interessar

stats