Trump, després de declarar-se innocent: "Nomenaré un fiscal especial per a perseguir Biden si em trien"

L'expresident converteix la imputació judicial pel cas dels papers de Mar-a-Lago en un míting per a carregar contra els demòcrates i agafar impuls de cara a les eleccions presidencials de 2024

Trump, durant l'acte electoral a Nova Jersey, aquest dimarts
Trump, durant l'acte electoral a Nova Jersey, aquest dimarts / Amr Alfiky (Reuters)

L'expresident dels Estats Units Donald Trump (2017-2021) ha promés designar un fiscal especial per a investigar a l'actual mandatari, el demòcrata Joe Biden, si guanya les eleccions presidencials de 2024. "Nomenaré un fiscal especial de veritat per a perseguir el president més corrupte de la història dels Estats Units d'Amèrica, Joe Biden, i tota la família criminal de Biden", ha dit durant un acte de campanya a Nova Jersey. Tot, just després de declarar-se no culpable davant del tribunal de Miami (Florida) que l'ha processat pel cas dels documents classificats que va requisar l'FBI a la mansió de Mar-a-Lago.

El magnat, primer exmandatari del país acusat de càrrecs penals federals en la història dels Estats Units, ha encaixat la segona imputació judicial en a penes un mes. La primera va ser arran el cas de l'actriu porno Stormy Daniels, per presumptes pagaments en negre per a silenciar l'aventura extramatrimonial que va tindre amb ella. Ara la justícia li atribueix fins a 37 delictes de revelació de secrets i obstrucció de la justícia per la possessió irregular d'aquests arxius confidencials en una de les seues residències. Un nou revés judicial, però, que ell ha capgirat per a aprofitar-lo a favor seu i agafar embranzida en la carrera cap a la Casa Blanca l'any que ve.

Hores després d'abandonar els tribunals defensant la seua innocència aquest dimarts, Trump acudia a un acte de recaptació de fons per a la campanya electoral en què ha arengat els seus simpatitzants i ha denunciat la imputació judicial. En el discurs, ha arremés contra tot i tots, en el to pujat en què acostuma a fer-ho. Ni el Departament de Justícia ni els demòcrates s'han escapat de les desqualificacions que ha llançat. Sobretot el fiscal especial Jack Smith, encarregat del cas dels documents, a qui l'expresident ha acusat de dedicar-se a realitzar "assassinats polítics". "Abominable abús de poder" i "interferència electoral" són altres dels exabruptes que ha proclamat.

Igualment, ha defensat l'autoritat que, segons considera, tenia com a president aleshores per a desclassificar material sensible a rampells. I ha remarcat que altres mandataris, com els expresidents Bill Clinton o George W. Bush, també van incórrer en errades semblants sense que se'ls imputara cap delicte.

Abans de posar rumb a Nova Jersey en eixir del jutjat, Trump va ha fet parada en un conegut café cubà al barri de Little Havanna, on s'ha donat un bany de masses amb desenes de seguidors. Els mitjans de comunicació han captat el moment en què diversos simpatitzants li han cantat l'aniversari feliç a l'exmandatari, que aquest dimecres compleix 77 anys. Ja durant el míting a Nova Jersey, Trump ha tornat a escoltar cants de "per molts anys" i ha dit que la celebració de hui serà "la millor de totes".

També et pot interessar

stats